Kalkınma Bakanı Yılmaz AK Partiye katılanlara

Kalkınma Bakanı Yılmaz AK Partiye katılanlara rozet taktı -Bakan Yılmaz: AK Partinin anlayışı ırkçı değil kucaklayıcı bir millet anlayışıdır. Bu nedenle Türkün, Kürtün, Arapın, Lazın, Çerkezin ve Zazanın da partisidir


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Partinin anlayışı ırkçı değil kucaklayıcı bir millet anlayışıdır. Bu nedenle Türkün, Kürtün, Arapın, Lazın, Çerkezin ve Zazanın da partisidir dedi.
     Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılan Bakan Yılmaz, AK Partiye geçen ildeki eski HAS Parti üyelerine rozetlerini taktı.
     Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin 3 dönem üst üste, hem de oylarını artırarak iktidara geldiğini hatırlatarak, AK Partinin bu nedenle siyaset tarihinde yerini aldığını söyledi.
     Bunu da yeterli görmediklerini ifade eden Yılmaz, Daha yapacak çok işimiz var. 2023 hedefi, yeni anayasa diyoruz. Demokrasiyi daha ileriye taşımak istiyoruz. Ekonomide ilk 10 ülke arasına girelim diyoruz. Sosyal alanda eğitimde, sağlıkta, kentsel dokuda bir sıçrama daha yapmak istiyoruz. Uluslararası ilişkilerde Türkiyeyi bölgesinde aktif bir güç, küresel düzeyde ise etkili bir güç haline getirme yolunda daha fazla mesafe almak istiyoruz dedi.
     Bakan Yılmaz, Türkiyenin geleceği ile Ak Partinin geleceğinin birbirleri ile yakın ilişkili olduğunu belirterek, AK Partinin ne kadar güçlü olur, ne kadar iyi politikalar geliştirir ve uygularsa Türkiyenin de o kadar ileriye gideceğine inandıklarını vurguladı.
     AK Partinin Türkiyenin partisi olduğunu kaydeden, Yılmaz, AK Partinin anlayışı ırkçı değil kucaklayıcı bir millet anlayışıdır. Bu nedenle Türkün, Kürtün, Arapın, Lazın, Çerkezin ve Zazanın da partisidir. Diğer partilere bakıyorsunuz, ya beli bir kesimin ya da belli bir bölgenin partisi. Ancak AK Parti herkesin partisi. Bu nedenle AK Partinin anlayışı tarihten gelen bir anlayıştır diye konuştu.
     Bakan Yılmaz, AK Parti ile HAS Partinin birleştiğini hatırlatarak, birleşmenin AK Partiye yenilik ve sinerji getireceğini belirtti.
     AK Partiye geçen herkesi baş tacı olarak gördüklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle dedi:
     Artık HAS Partili, AK Partili lafını bırakmamız lazım. Hepimiz artık AK Partiliyiz. Hepimiz birleşeceğiz, bütünleşeceğiz. Bu birleşme matematiksel bir birleşme değil, bir sinerji oluşturacak, daha güzel sonuçlar üretecek bir birleşme. İki kere iki bazen 1,5, bazen 5 eder. Siyasette de bu böyledir. Bir araya geliş, bazen bir araya gelenlerin değerini düşürür, bazen bu değeri artırır. Bu bir araya geliş değer artıracak bir bir araya geliştir. Bunu sadece oy anlamında söylemiyorum. Yeni kadrolarla, politika ve söylemlerle yolumuza devam etmemiz lazım. Gerek merkezi düzeyde gerekse yerel düzeyde HAS Parti bize yeni fikirler getirecektir.
     Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ve Belediye Başkanı Serdar Atalay ile delegelerinin oylarıyla geçen eylül ayında fesh edilen HAS Partinin İl Başkanı Cezayir Ulukanın da aralarında bulunduğu bin 49 kişiye AK Parti rozeti taktı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz AK Partiye katılanlara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER