Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingölde:

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingölde: Ülkemizin huzuru için siyasi riskler ne olursa olsun, başbakanımızın deyimiyle, baldıran zehri içme, gövdemizi taşın altına koyma pahasına tüm riskleri alarak ülkemizin sorunlarını çözmeye çalışı


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ülkemizin huzuru için siyasi riskler ne olursa olsun, başbakanımızın deyimiyle, baldıran zehri içme, gövdemizi taşın altına koyma pahasına tüm riskleri alarak ülkemizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöle gelen Bakanı Yılmaz, beraberinde Vali Mustafa Hakan Güvençer ile Kaleönü Merkez Camisindeki taziye evinde düzenlenen huzur toplantısına katıldı.
     Bakan Yılmaz, burada yöresel yemek ikramının ardından yaptığı konuşmada, Türkiyede yıllardır ihmal edilen meseleleri birer birer çözmeye gayret ettiklerini belirterek, huzur ve güven ortamının önemine değindi.
     Herkesin huzura ve huzursuzluğa katkısının olduğunu ifade eden Yılmaz, Huzur dediğimiz şey fert ile başlıyor. Biz istersek, sahip çıkarsak bu şehir huzurlu olur. Biz boş verirsek, nereye giderse gitsin dersek huzurlu olmaz. Bir defa tek tek hepimiz bundan sorumluyuz. Bunun farkında olmamız lazım. Tabii ki aile olarak da sorumluyuz. Ailedeki huzur önemlidir. Ailede, sokakta, mahallede huzur olmazsa toplumda da huzur olmaz dedi.
     Bakan Yılmaz, ildeki kamu hizmetlerinin 2-3 yıl için tamamlanacağını ifade ederek, kamu yatırımlarının üzerine özel sektör yatırımlarını da beklediklerini belirtti.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Bakan Yılmaz, milletin birliğinden ve devletin bütünlüğünden hiçbir şekilde taviz vermeden uzun yılların biriktirdiği sorunları çözmeye çalıştıklarını vurgulayarak, terör meselesini ülke gündeminden çıkarmak içim gayret sarf ettiklerini söyledi.
     Hükümet olarak huzura sahip çıktıklarını kaydeden Yılmaz, Ülkemizin huzuru için siyasi riskler ne olursa olsun, başbakanımızın deyimiyle, baldıran zehri içme, gövdemizi taşın altına koyma pahasına tüm riskleri alarak ülkemizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Biz sorunlardan beslenen bir parti değiliz-
    
     Bakan Yılmaz, bazı partilerin sorunlardan beslendiğini, bazı partilerin de sorunları çözerek büyüdüğünü vurgulayarak, Biz sorunlardan beslenen bir parti değiliz, biz sorunların devam etmesini arzulayan bir parti de değiliz, biz sorunları çözmekten yanayız dedi.
     Türkiyenin dünyada söz sahibi bir ülke olduğunu, alelade bir ülke olmadığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
     Türkiye, dünyada daha üst sıralara çıkmak durumunda olan, çok büyük tarihe, medeniyete ve geçmişe sahip bir ülke. Türkiye tarihte çok önemli bir konuma sahip olmuş, gelecekte de yine çok önemli yerlere gelecek bir ülke. Ayak bağı olan meseleleri birer birer geride bırakıp Türkiyeyi bir bütün olarak dünyada çok daha yüksek bir noktaya taşımaya çalışıyoruz. AK Parti hiçbir zaman kandan, ölümden, gözyaşından beslenen bir parti olmadı. Gözyaşını dindirmek için çözüm sürecinde vatandaşlardan destek bekliyoruz. Çünkü her zaman acıları ve gözyaşlarını dindirmeye çalıştık. Bunu Allahın izniyle başaracağız ama sizin desteğinize ihtiyacımız var. Görüşü ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın buna destek olması lazım. Ben Bingölün geçmişte bu konuda nasıl tavır takındığını çok iyi biliyorum. 12 Eylül Anayasasına en yüksek hayır oyu veren Bingöl olmuştur. Son yapılan anayasadaki en kapsamlı değişikliği gerektiren referandumda en yüksek evet oyu veren yine Bingöl olmuştur. Ben inanıyorum ki; bu çözüm sürecinde de en fazla çözümden yana olan Bingöl olacaktır. Çünkü Bingöl halkı bu ülkenin temel değerlerine bağlı bir halktır. Geçmişine, örfüne ve kültürüne bağlı bir halktır.
    
     -Bingöl üreten bir şehir haline gelecek-
    
     Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla, terör meselesini geride bırakarak ekonomiyi ve kalkınmayı hızlandıracaklarını dile getirdi.
     Bazı vatandaşların, niye fabrika yapılmıyor- diye sorduğuna dikkati çeken Yılmaz, eskiden devletin fabrika yaptığını ancak çağdaş devletin artık fabrika yapmadığını belirtti.
     Bakan Yılmaz, dünyanın birçok yerinde devletin yol, hastane, adalet binası yaptığını, emniyeti sağladığını, teşvik verdiğini, organize sanayi bölgeleri kurduğunu ifade ederek, Çözüm süreci, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle Bingöle hem kendi içinden hem dışardan daha fazla yatırımcı gelecek, istihdamımız, üretimimiz ve ihracatımız artacak. Bingöl üreten bir şehir haline gelecek dedi.
     Bakan Yılmaz, daha sonra İMKB Kaleönü İlköğretim Okulunca yürütülen, Kaleönü Sanatla Tanışıyor Projesi kapsamında yaptırılan konferans ve sanal kütüphanenin açılışını yaptı.
     Halk oyunları ekibindeki öğrencilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, öğrencilere dansları kadar derslerinde de başarılı olmaları dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingölde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER