Kanadalı Bakan Kenney, İslahiyede

Kanadalı Bakan Kenney, İslahiyede -Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney ve beraberindeki heyet Suriyeli sığınmacıların barındığı İslahiyedeki çadır kenti ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney ve beraberindeki heyet, Suriyeli sığınmacıların barındığı İslahiye Çadır Kentini ziyaret etti.
     Kenney ve beraberindekiler, Kızılay protokol çadırında Kaymakam Osman Beyazyıldız tarafından karşılandı. Çadır kentteki çalışmalarla ilgili bilgi alan konuk bakan, daha sonra sahra hastanesi ve sığınmacıların barındığı çadırları gezdi, ziyaretine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
     Jason Kenney, Suriye krizinin ülkeyi, bölgeyi ve özellikle Türkiyeyi nasıl etkilediğini görmek amacıyla Gaziantepe geldiğini ve çok etkilendiğini belirterek, Her konuyla her şeyle ilgileniliyor. Sığınmacılara her imkan sağlanıyor dedi.
     Kenney, çadır kentte barınan Suriyelilerle yaptığı görüşmede Türk halkına ve Türk Hükümetine minnet duyulduğunu gördüğünü, bu durumun kendisini de çok etkilendiğini vurguladı.
     Basın mensuplarının Kanada Hükümetinin sürece ne tür katkı sağlayacağı yönündeki sorusu üzerine konuk Bakan Kenney, Kanada Hükümeti daha önce Ürdün ve Lübnandaki kamplara yardım yaptı. Kızılay aracılığıyla Türkiyedeki çadır kentlere 1,5 milyon dolarlık yardım yapılacak cevabını verdi.
     Kenney ayrıca çadır kentte karşılaştığı çocukların yaşadıkları travmaya rağmen normal yaşamlarına devam etmelerinin sevindirici olduğunu, bu çocukların geleceği için dua edeceğini kaydetti.
     Bakan Jason Kenneye çadır kent ziyaretinde Kanadanın Ankara Büyükelçisi John Holmes, Kanada Dışişleri Bakanlığı Parlamenter Sekreteri Robert Dechert ile İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömüral Beşikçi, Türk Kızılayı ve AFAD yetkilileri eşlik etti.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kanadalı Bakan Kenney, İslahiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER