Kandıra Namazgah Barajı inşaatı sürüyor

Kandıra Namazgah Barajı inşaatı sürüyor (Fotoğrafı)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan Kandıra Namazgah Barajınin inşaatı sürüyor.
     İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkaç, baraj alanında inceleme yaptı. Bayram, inşaatın büyük bir hızla devam ettiğini ve belirledikleri program çerçevesinde 2013 yılında bölgeye içme suyu vereceklerini söyledi.
     Bayram, 25 milyon metreküp kapasiteli olarak inşa edilen Namazgah Barajının baraj gövdesi ve temel çekirdek hendeği kazısı ve yüksek basınçlı araçlarla yapılan beton enjeksiyon çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Kandıra ve sahil bölgeleri ile köylerinin yanı sıra Derince ve İzmit ilçelerine bağlı köylerin içme suyu sıkıntılarını 100 yıl giderecek olan Namazgah Barajında suyu tahliye edecek olan 145 metre uzunluğundaki baraj kondüvi (dip savak) inşaatı tamamlanmak üzere. Barajın gövdesinin güçlendirmesi kapsamında ise yüksek basınçlı araçlar ile 30 ile 50 metre arasındaki derinliklere beton enjeksiyon çalışmaları yapılıyor. Terfi merkezinin de betonarme inşaatı devam ediyor. Ayrıca, baraj ile Dudutepe içme suyu arıtma tesisi arasında yapılacak olan 12 kilometre uzunluğundaki terfi hattının imalat çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 8 bin metre uzunluğunda 600 milimetre çapında çelik boru hattı döşendi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kandıra Namazgah Barajı inşaatı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER