Kanlıdivanede tarih ve lezzet yolculuğu

Kanlıdivanede tarih ve lezzet yolculuğu


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde bulunan Kanlıdivane ören yerinde baharın gelişi farklı bir etkinlikle kutlandı.
     Mersin Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle, Mersin Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu (MART) ve Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği (Ekolog) tarafından "Antik Dönemde Günlük Yaşam, Üretim ve Yemek Kültürü" temasıyla düzenlenen etkinlikte alana gelen ziyaretçiler, lezzet dolu tarihsel yolculuğa çıktılar.
     Baharın gelişinin kutlandığı etkinlikte, Akdenizin eski çağlardan itibaren tarımsal üretimi ve ticari hayatında önemli bir yer tutan "Altınsuyu" zeytinyağının sofralarda ve damaklardaki 2 bin yıllık sürekliliği anlatıldı.
     Etkinliğe katılan TÜGİAD Şube Başkanı Armağan Öner, Kanlıdivanedeki çevre düzenlemesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2013 programına alındığını, çalışmaların 2011 yılından beri gündemde olduğunu anımsatarak, "Turizm sezonunun başladığı şu günlerde Kanlıdivaneye biraz daha ağırlık ve öncelik verilmesi, kent turizminin menfaatine olur" dedi.
     Kanlıdivanenin çevre düzenlemesi çalışmalarına büyük katkı sunan proje danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Nida Naycı ise, "Mersinin keşfedilmeyi bekleyen zengin bir tarihsel ve arkeolojik birikimi var. Kanlıdivane bunun önemli örneklerinden biri. Yapılacak doğru koruma ve sunum projeleriyle, bir taraftan kendi tarihsel geçmişimizin unutulmasını ve yok olmasını önlerken diğer taraftan Mersinin kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımın sağlayacak yaratıcı etkinliklerin geliştirilmesine olanak veren bakir bir bölgemiz var. Bunların bilimsel ve uygun yöntemlerle değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Kanlıdivanede tarih ve lezzet yolculuğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER