Kapadokyalı yazar Aytekin, öğrencilere Derinkuyuyu anlattı

Kapadokyalı yazar Aytekin, öğrencilere Derinkuyuyu anlattı


NEVŞEHİR (A.A) - Kapadokyalı yazar Osman Aytekin, Derinkuyuda öğrencilerle bir araya geldi.
     Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilerle bir araya gelen Aytekin, Derinkuyu ilçesinin tarihi, kültürel, turistik ve tarımsal alanı üzerine konuşma yaptı.
     Aytekin, 2006 yılında yazdığı Dünden Bugüne Derinkuyu isimli kitabını 20 yıllık bir çalışmanın sonucunda meydana geldiğini söyleyerek, geçmişte ilçe halkının zor şartlarda bir hayat sürdüklerini belirtti.
     Aytekin, şunları kaydetti:
     İlçede önemli derecede su sıkıntısı olduğundan çevrede su kuyularının çokluğunu görürsünüz. Kuyuların birkaç tane olduğu dönemlerde bir kova suyu kuyudan çıkarabilmek için saatlerce su sırasında beklenilmiş. Hatta daha önceki yıllarda (18-19 yüzyıllarda) su sıkıntısı haddinden fazla olduğu için su para ile satılırmış. Şimdi insanlar düne göre çok rahat. Geçmişte insanların hayatları bugünden daha zordu. Şimdi de sıkıntılar var, ancak bu sıkıntılar ihtiyaçların çoğalmasından kaynaklanmaktadır.
     Aytekin, öğrencilerin sorularını cevaplamasının ardından çizgi roman Gülbaba ve IV. Murat ile yeni çıkan Harman Zamanı adlı kitaplarını öğrencilere imzaladı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kapadokyalı yazar Aytekin, öğrencilere Derinkuyuyu anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER