Kapadokyalı yazardan harman zamanı öyküleri

Kapadokyalı yazardan harman zamanı öyküleri


NEVŞEHİR (A.A) - Kapadokyalı yazar Osman Aytekinin Harman Zamanı isimli öykü kitabı çıkacak.
     Kapadokyalı sanatçı yazar Aytekinin üç yıl aradan sonra yeni kitabında bir araya getirdiği öyküleri, Roza Yayınlarından çıkarak, kitap severlerle buluşacak.
     Aytekinin ilk öykü kitabı olan Harman Zamanında 22 öykü yer alıyor. Bu öykülerde eğitim, memleket sevgisi, toplumsal hayat, Anadolu insanının acıları, sevinçleri, aşk ve sevgileri anlatılıyor.
     Aytekin, yaşanmış olay ve durumlardan hareketle yaşayan, duru, sade ve güzel bir Türkçe ile kaleme aldığı bu kitabında, Harman Zamanı, Hayatı Değiştiren Ölümler, Kısmetse dönerim, Ölüp Ölüp Dirilen Adam, Meçhul Şahıslar Ve Vaka-i Adiyeden Biri, Yıkım, Hülya Kuaförü ve Taşlıbel Cinayeti gibi öykülerinde toplumsal hayatı ele alıyor.
     Cemiyet hayatının büyük yara aldığı ve çözülmenin yaşandığı durumları Yıkım öyküsünde ele alan Aytekin, Güzellikler İçinde Giden Adam, Kırk Denizlerde Sandalda Bir Yürek isimli öykülerde umuda yolculuk, Ah Öğretmenim, 257 Sinan Arkadaşım öykülerinde de geleceğe yönelik azim ve heyecanını yaşatıyor.
     Öykülerinde Orta Anadolu insanının 1960 yıllarındaki hayatlarından kesitler sunan Aytekin, kitapla ilgili yaptığı açıklamada, Anadolu coğrafyasını gezmeyen bu topraklarda yaşayan insanların çilesini, gayretini, emeğini ve alın terini de bilemez. Öykülerimde okuyucuları geçmişe götürmeyi ve bugünkü neslin dünü bilmesini, görmesini ve o zamanki yaşantılara ışık tutmayı düşündüm. Özellikle kırsal kesim insanları düne göre bugün daha rahat bir hayat sürdürdüklerini düşünüyorum. İş gücüne dayanan ve imkânsızlıkların yaşandığı bir hayat diliminde Anadolu insanını iyi tanımak gerekiyor. Edebi türler içinde eğer romanda veya öyküde bir başarı yoksa bu salt insanımızın iyi anlatılamadığından kaynaklanıyor. Öykülerimde içinde yaşadığım toplumun kederlerini, acılarını, mutluluklarını ve sevinçlerini hissederek yazdım dedi.
     Öykülerinde yakın zamanda yaşanmış ideolojik kesişmeleri de bir polisiye öykü kurgusu içinde ele aldığını belirten Aytekin, hayatın kendisinde deneyimlerin bir bedeli var olduğunu, ideolojik kaygıların bazen insanlara acılar yaşatabildiğini kaydetti.
     Aytekinin Harman Zamanı isimli ilk öykü kitabında ayrıca ideolojik düşüncelere inat yüreğinde aşkı yaşatma çabası içinde bulunan insanların samimi duygularına da kapılar aralıyor.
     Aytekinin bugüne kadar yayınlanmış biri çizgi roman olmak üzere edebi konularda dört kitabı bulunuyor.
    
     Muhabir: Osman Aytekin / Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kapadokyalı yazardan harman zamanı öyküleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER