Kar engelini, akülü aracıyla aşacak

Kar engelini, akülü aracıyla aşacak -Erzurumda fiziki durumuna uygun araç bulunamadığı için okula gitmekte zorluk çeken bedensel öğrenci Yusuf Can Aras için belediye tarafından hem araç tahsis edildi hem de akülü araç alınacak


ERZURUM (A.A) - Erzurumda kış mevsimi dolayısıyla okula gitmekte güçlük çeken bedensel engelli öğrenci Yusuf Can Aras (10) için Büyükşehir Belediyesi tarafından araç tahsis edildi.
     Palandöken ilçesinde TOKİ konutlarında yaşayan ve 2 yaşında geçirdiği kas erimesi hastalığı nedeniyle bedensel engelli olan Arasın okula gitmekte zorluk çekmemesi için çalışma başlatıldı.
     Fiziki durumuna uygun araç bulunamadığı için 700 metre uzaklıktaki okuluna her gün babasının kucağında gitmek zorunda kalan Arasın başarılı bir şekilde eğitimini tamamlayabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni engelli aracı alınana kadar başka bir araç tahsis edildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçüklerin talimatıyla, Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, TOKİ konuklarında Aras ailesini ziyaret ederek, istek ve sorunlarını dinledi.
     Engelli öğrenci Aras ile birebir görüşen Tavlaşoğlu, Yusuf Can Arasın günlük yaşamına zorluk çekmemesi için akülü araçla kış mevsiminde okuluna rahatça gidip gelebilmesi için engelli aracı alınacağını ifade etti.
     Arasın evden okula, okuldan eve bırakılması için özel araç tahsis edilirken, Yusuf ve onun gibi engelli öğrencilerin okula taşınması için Büyükşehir Belediyesi engelli aracı siparişi verdi.
     Sipariş edilen engelli aracı alınana kadar Yusuf Can Aras, tahsis edilen başka bir araçla eğitim gördüğü okuluna taşınacak.
    
     -Aras ailesinin bütün ihtiyaçları karşılanacak-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, Erzurumda okul yolunda ulaşım çilesi çeken 10 yaşındaki Yusuf Can Arasa destek olacaklarını belirterek, minik Yusuf Can için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti.
     Aras için gereken her türlü yardım ve desteğin sağlanacağını vurgulayan Küçükler, aileyle acilen temasa geçilmesi ve Yusuf Canın ihtiyaçlarının tespit edilmesi hususunda belediyenin ilgili birimlerine talimat verdiğini belirtti.
     Küçükler, Minik kardeşimiz Yusuf Canın yaşadığı bu sıkıntıyı elbette ki bertaraf edeceğiz. Bu manada ailenin ve Yusuf Canın her ne ihtiyacı varsa kesinlikle belediyemiz tarafından karşılanacak. Yusuf Can, çok sevdiği okuluna bundan böyle hiçbir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadan devam edebilecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kar engelini, akülü aracıyla aşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER