Karabağlarda ambalaj atıkları geri kazanılacak

Karabağlarda ambalaj atıkları geri kazanılacak


İZMİR (A.A) - Karabağlar Belediyesi, ambalajların kaynağında ayrı toplanması ve değerlendirilmesi sağlayacak bir projeyi hayata geçirdi.
     Karabağlar Belediyesinden yapılan yazılı açıklmaya göre, ambalaj atıklarının ayrı ayrı toplanması işlemi için belediye ile CEVSAN şirketi arasında protokol yapıldı.
     Şirket, geri dönüşümü sağlanabilecek ambalaj atıkların toplanacağı kumbaraları, özel konteynerleri ve kutuları, ilçedeki cadde ve bulvarlara, sitelere ve kamu kurumlarına yerleştirdi. Bu amaçla, Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği kapsamında, kağıt, karton, metal kutu, cam şişe ve plastik gibi geri dönüşümü mümkün olan atıklar kaynağında (ev ve işyerlerinden) evsel atıklardan ayrı toplanacak.
     Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, açıklamada, Daha yeşil ve temiz bir çevre için çevreyi kirleten, geri dönüşümü mümkün olan ev atıklarının diğer evsel atıklara karışmadan kaynağından ayrıştırılması için işbirliği yapıyoruz. Ev ve işyerlerine ambalaj atıklarının biriktirilmesi için özel poşetler dağıtılacak. Önemli kavşak, bulvar, cadde ve sokakların köşelerine özel kumbaralar, konteynerler konulmaya başlandı ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İzmir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Karabağlarda ambalaj atıkları geri kazanılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER