Karabulut köyünde çevre kirliliği

Karabulut köyünde çevre kirliliği -Akşehire bağlı Karabulut köyü sakinleri, köylerinin içinden geçen, atıklarla kirletilen Karabulut Çayındaki çevre sorununun çözülmesini istiyor


KONYA (A.A) - Akşehire bağlı Karabulut köyü sakinleri, içerisinden geçen, kanalizasyon başta olmak üzere çeşitli atıklarla kirletilen Karabulut Çayındaki çevre sorununun çözülmesini istiyor.
     Karabulut Köyü Muhtarı Mehmet Süngü, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerin, son 2 yıldır bu durumdan muztarip olduğunu ifade etti.
     Eskiden halı kilim yıkanan derenin şimdi yanına yaklaşamadıklarını anlatan Süngü, Bugüne kadar 50ye yakın hayvanımız telef oldu. Bu köyün neredeyse tamamı hayvancılıkla geçiniyor fakat bu dereye bırakılan pislikler ve kirlilik yüzünden hayvanlarımız hasta oluyor diye konuştu.
     Süngü, şunları kaydetti:
     Akşehir Kaymakamlığına derenin temizlenmesi için 12 Haziranda başvurdum. Bu durum Konyaya iletildi, halen bekliyoruz. Akşehirin eski çöpleri de bizim Çingilli dediğimiz bölgeye bırakılıyordu. Katı atık tesisinin işleve geçmesiyle bir nebze olsun rahatlamıştık. Şimdi ise deredeki koku ve kirlilik hepimizi tehdit ediyor. Çocuklarımız hasta oluyor.
    
     Muhabir : Bayram Uygun
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Karabulut köyünde çevre kirliliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER