Karadenize kurulması planlanan demiryolu

Karadenize kurulması planlanan demiryolu -GESOB Başkanı Kara: Bölgede kurulacak demiryolu ağı ülke ve yöre ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır


GİRESUN (A.A) - Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Bölgede kurulacak demiryolu ağı ülke ve yöre ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır dedi.
     Kara, düzenlediği basın toplantısında, Doğu Karadenizi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadoluya bağlayacak Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon tren yolu proje çalışmalarında nihai ÇED raporunun onaylandığını belirtti.
     Planlanan demiryolu projesi ile başta GAP tarım ürünlerinin ve tarımsal sanayi ürünlerinin Doğu Karadenize ulaştırılmasının yanı sıra tren havzayı ticaret merkezi haline getireceğini ifade eden Kara, şöyle konuştu:
     Bölgede kurulacak demiryolu ağı ülke ve yöre ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır. Bu büyük proje geçmiş dönemlerdeki tarihi İpek Yolu avantajını kullanarak Karadenizin Baltık, Tuna, GAP, İran ve Ortadoğu ile bağlantısını sağlayacaktır. Projenin hayata geçirilme süreci siyasi otoritenin elinde bulunmaktadır. Demiryolu hattının kısalığı ve yapım kolaylığı ile devlete çok büyük tasarruf sağlayacağı gibi zaman avantajı ekonomik olarak açıkça görülmektedir. Bu projenin ihale yapılabilmesi için tüm kesimlerin güç birliğine gitmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Karadenize kurulması planlanan demiryolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER