Karadenizin hamsisi Marmaradan...

Karadenizin hamsisi Marmaradan... -Marmara Denizinde bu dönemde bol miktarda çıkan hamsinin, İç ve Doğu Anadolu illeri kadar Karadeniz ve Ege Bölgesine de gönderildiği bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Marmara Denizinde bu dönemde bol miktarda çıkan hamsinin, İç ve Doğu Anadolu illeri kadar Karadeniz ve Ege Bölgesine de gönderildiği bildirildi.
     Çakıl Köy ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmarada bu yıl hamsi, istavrit, çinekop, lüfer gibi her çeşitte balığın çıktığını söyledi.
     Özellikle hamside inanılmaz bir bolluk yaşandığını ifade eden Korkmaz, 40 yıldır balıkçıyım. Marmarada böyle hamsi bolluğu görmedim. Palamut da çoktu ancak her sabah tekneler hamsi dolusuyla kıyıya yanaşıyor dedi.
     Korkmaz, bu dönemde Marmarada hamsinin Karadenize oranla daha fazla çıktığını belirterek, Şu anda ülkenin hamsi ihtiyacını Marmara karşılıyor desek yalan olmaz. Kayseri, Ankara, Konya, Bursa, İzmir derken İç ve Doğu Anadolu illeri kadar Karadeniz ve Ege Bölgesine de hamsiyi biz gönderiyoruz diye konuştu.
     Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel de Marmaradaki hamsi bolluğunun balıkçının yüzünü güldürdüğünü kaydederek, Palamut bolluğu Karadenizde hamsiyi azalttı. Bu yüzden Karadeniz Bölgesinin hamsi ihtiyacını Marmara karşılıyor. Karadenizliler de bu dönemde Marmara hamsisi tüketiyor. Karadenizden de hamsi çıkıyor ancak ihtiyacı karşılayamıyor. Biz ihtiyaç anlamında Marmaradan takviye ediyoruz. Karadenizin suyu da soğumaya başladı. Önümüzdeki dönemde belki orada da hamsi bollaşır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Karadenizin hamsisi Marmaradan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER