Karadeniz Gazeteciler Federasyonu kurulacak

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu kurulacak


BARTIN (A.A) - Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, Karadeniz Gazeteciler Federasyonunun (KGF) kurulması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
     Yavuzaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz illeri arasında basın dayanışmasını sağlayacak projeyle ilgili önemli bir adım attıklarını söyledi.
     Bölgedeki basın camiasının birlik, beraberlik ve dayanışmasını sağlamak için federasyon kurma çalışması başlattıklarını ifade eden Yavuzaslan, federasyonda Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Bartın ve Trabzon illerinin gazeteciler cemiyetlerinin bulunacağını ifade etti.
     Yavuzaslan, bir süre önce Samsun ve Kastamonuda yapılan kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzere, Trabzonda toplantı yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Daha önce hazırlanan tüzük ve dernek kuruluş bildirgelerini imzaladık. Gerekli evrakları tamamlayıp resmi başvurumuzu yaparak federasyonumuzun kuruluş çalışmalarını tamamlamış olacağız. Merkezi Trabzon olacak federasyonumuzun kurucu başkanlığını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, Başkan Yardımcılıklarını Şevket Erzen ve İsmail Temiz, Genel Sekreterliğini Yaşar Yıldız, Mali Sekreterliğini ise Tolga Gül üstlenecek. Federasyonumuz, birlik ve beraberliğin yanı sıra bölge içinde ortak panel, konferans ve çeşitli projeler hazırlayarak yerel basının güçlenmesine de katkı sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karadeniz Gazeteciler Federasyonu kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER