Karamanda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık

Karamanda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline afet eğitimi


KARAMAN (A.A) - Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline Afet, Acil Yardım ve Korunma ile Yangın Söndürme ve Korunma eğitimleri verildiği bildirildi.
     Yazılı bir açıklama yapan İl Müdürü Öztiryaki, her konuda olduğu gibi afetler konusunda da eğitimin büyük önemi olduğunu belirtti.
     Afet öncesi, sırası, sonrasında ne yapılacağı, nasıl hareket edileceğinin bilinmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Öztiryaki, şunları kaydetti:
     "Yaşanmasını hiç istemediğimiz fakat büyük bir kargaşanın yaşandığı bir felaket ortamında bilinçli personelin varlığı ve sayısal oranı orada yaşamı kolaylaştıracaktır. Temel Afet Bilinci eğitimi personelimizin doğal afetler konusunda bilgi sahibi olması, afet öncesi, sırası ve sonrasında nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmesi açısından oldukça önemlidir. Doğal afet bilincine sahip personelimiz öncelikle kendisi, ailesi ve yakın çevresi için sonra içinde yaşadığı toplum için bir şeyler yapması gerektiğine inanmalı ve bu sorumluluğun yayılması ve genişlemesi için çaba sarf etmelidir. Eğitim alan personelimiz yaşadığı yeri afetler yönünden sorgulamalı, yapısal olmayan hasar konusunda tedbirlerini almalıdır. Bu bağlamda Karaman personelimizin aldıkları Afet Acil Yardım ve Korunma ile Yangın Söndürme ve Korunma eğitimlerinin büyük önem taşımaktadır."
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karamanda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER