Karanlık dünyasını Kuran

Karanlık dünyasını Kuran-ı Kerimle aydınlattı -Adıyamanda yaşayan görme engelli 18 yaşındaki Semra Özen, kabartma harflerle Kuran-ı Kerim öğrendi -40 hadisi de mealiyle ezberleyen Özen: -Hayat dört duvar arasında geçmiyor. Bizl


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda görme engelli 18 yaşındaki Semra Özen, kabartma harflerle Kuran-ı Kerim okumayı öğrenerek, karanlık dünyasını aydınlattı.
     İl Müftülüğüne bağlı Mimar Sinan Kız Kuran Kursunda görme engelliler için düzenlenen kursa katılan Özen, kabartma harfle Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi. Her geçen gün kendisini geliştiren genç kız, 40 Hadis-i Şerifi de Arapça ve Türkçe anlamını ezberledi.
     Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuran-ı Kerim okuyarak karanlık dünyasını aydınlattığını ve yaşama bağlandığını ifade etti.
     Görme engelli olup kendini dört duvar arasında hapsedenler için Görme engelli bir kızın yüreğinden kaleme dökülen sözler adlı şiir de yazdığını ifade eden Özen, bunun engellilere umut olmasını dileyerek, Çünkü hayat dört duvar arasında geçmiyor. Bizler yaşamalıyız. Yaşadıkça çevremizdeki insanlara umut vermeliyiz dedi.
    
     -İl Müftüsü Mehmet Öztürkçü
    
     Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de görme engelliler için açılan kursta kabartma harflerle Kuran-ı Kerim öğretmenin yanı sıra dini eğitim de verildiğini söyledi.
     Kursta eğitim gören Semra Özenin 40 hadisi ezberlediğini ifade eden Öztürkçü, Özenin görme engelliler için kaleme aldığı şiirden de çok etkilendiğini kaydetti.
     Düzenledikleri kurslarda hadis ezberleme yarışmaları yaptıklarını belirten Öztürkçü, İnşallah bu kızımız da yarışmaya katılacak ve inanıyorum ki birinci olacak. Bu okuyuşuyla, bu hareketiyle, bu bilgisiyle, bu sevecenliğiyle doğrusu gözlerimi yaşarttı. Ben böyle bir hizmete vesile olduğum için çok mutlu ve çok sevinçliyim.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Karanlık dünyasını Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER