Karapınarda çiftçilere İklim semineri verildi

Karapınarda çiftçilere İklim semineri verildi


KONYA (A.A) - Karapınarda çiftçilere yönelik İklim Değişikliği ve Tarımsal Ürünlere Etkileri konulu seminer verildi.
     Kalkınma Bakanlığının destekleri, Mevlana Kalkınma Ajansı ve Karapınar Ziraat Odası Başkanlığının işbirliğiyle Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, çok sayıda çiftçi katıldı.
     Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, yaptığı konuşmada, ülkemizde tarım sektörünün; insanların beslenmesi, istihdamı, ekonomiye katkısı ve ihracat potansiyeli bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.
     Günümüzde iklim bilimciler tarafından dünya iklimi sisteminde bir bozulmanın olduğu kabul edilmektedir diyen Bozaklı, şunları kaydetti:
     Doğal dengenin bozulmasına neden olan insanların, gerekli önlemler alınmadan çeşitli etkinliklerinin devam etmesi halinde iklimdeki bu bozulmaların artarak, küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinin yaşanacağı kesin bir dille ifade edilmektedir. Karapınar ilçesinde tarım sektörü istihdam ve üretim bakımdan en önemli sektördür. Karapınar, son 10-15 yıldır tarım sektörü istihdam ve geçim kaynağı açısından çok önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Karapınar Ziraat Odası aracılığı ile hazırlanan bu projenin amacı, çiftçilere bilinçli tarım yöntemleri anlatılarak, küresel iklim değişikliklerine karşın geleneksel tarımdan modern tarıma geçiş ve sürdürülebilir kırsal kalkınmaya destek vermek, bölge tarım potansiyelinin optimal düzeyde kullanılmasına yönelik amaç ve stratejiler geliştirmektir.
     Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, İklim Değişikliği ve Tarımsal Ürünlere Etkileri başlığı çerçevesinde çiftçilere ayrıntılı bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Mithat Korkusuz
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karapınarda çiftçilere İklim semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER