Karayollarında durum

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolunun Yeniçağa Kavşağı-Çaydurt Kavşağı kesimi 8-10. kilometreleri arasındaki üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle 25 Ekime kadar İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Ankara-İstanbul istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı ile Gebze Kavşağı arasındaki köprü ve viyadüklerin izolasyon ve asfalt yenileme çalışmaları (24 saat esasına göre) nedeniyle 19 Ekime kadar otoyolun Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım çalışma mahalline göre uygun kavşaklardan D-100 Karayoluna yönlendiriliyor.
     Hopa-Borçka yolunun 34-35. kilometreleri arasındaki sel tahribatı nedeniyle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     Aliağa-Bergama-Dikili yolunun 10-16. kilometreleri arasındaki üst yapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     İzmir-Manisa yolunun 9-11. kilometreleri arasında heyelan ıslah çalışmaları nedeniyle ulaşım Manisa-İzmir istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Çay-Sultandağı-Akşehir yolunun 10-12. kilometreleri arasında altgeçit yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu (Yenice Kavşağı-Gaziantep Doğu Kavşağı arası) ve Bağlantı Yolları ile Toprakkale-İskenderun Otoyolu ve Bağlantı Yollarının muhtelif kesimlerindeki üstyapı, genleşme derzleri ve diğer işlere ait onarım çalışmaları nedeniyle 31 Aralıka kadar Adana-Gaziantep yönü trafiğe kapatılarak ulaşım karşı yönden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Anadolu Otoyolunun Kaynaşlı Kavşağı ile Düzce Kavşağı arasında bulunan Asarsuyu Köprüsünün onarım çalışmaları nedeniyle 22 Ekime kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     TEM Otoyolunun Gümüşova-Kaynaşlı arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle 15 Ekime kadar İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Ankara istikametinden sağlanmakta olup, çalışma içerisinde kalan Düzce gişe çıkışı ile İstanbul yönünde otoyola giriş bağlantı kolu trafiğe kapatılacak. Sürücülerin İstanbul yönünde Kaynaşlı Gişelerinden çıkması gerekiyor.
     (Konya-Isparta) İl Sınırı-Yalvaç Ayrımı yolunun 6-18. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle 15 Aralıka kadar yol ulaşıma kapatıldı.
     Anadolu Otoyolunun Çaydurt Kavşağı-Gerede Kavşağı 3-21. kilometreleri arası üstyapı çalışmaları nedeniyle 19 Ekime kadar ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır. Yeniçağa Kavşağının Ankara yönü trafiğe kapalı olduğundan İstanbul yönünden gelen sürücülerin Çaydurt Kavşağını, otoyolu kullanmak isteyenlerinse Gerede veya Çaydurt Kavşaklarını kullanmaları gerekiyor.
     O-2 Otoyolunun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Çamlıca Gişeleri arasında kalan muhtelif kesimlerde üst yapı yenileme ve tamirat çalışmaları nedeniyle 28 Ekime kadar 23.00-06.00 saatleri arasında çalışılan şeritlerde yol trafiğe kapatılacak olup, ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.
     Beyşehir-Ilgın Ayrımı-Konya yolunun 3-13. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 22 Ekime kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında en fazla 2 saat süre ile yol ulaşıma kapatılacak.
     Konya-Seydişehir yolunun 35-39. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 19 Ekime kadar salı, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-17.00 saatleri arasında yol en fazla 2 saat süre ile trafiğe kapatılıyor.
     Konya-Beyşehir yolunun 55-57. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları yapılacağından 1 Kasıma kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
     TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı-İzmit (Doğu) Kavşağı 73-100 kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle 15 Kasıma kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım İzmit (Doğu) Kavşağından D-100 Karayoluna yönlendirilecek. Çalışma, hafta içi her gün 22.00-07.00, cumartesi günü 22.00-11.00, pazar günü ise 24.00- 07.00 saatleri arasında yapılacak.
     TEM Otoyolunun Avcılar-Kınalı kesimi anayolda; Hadımköy, Çatalca, Silivri ve Kınalı Köprülü Kavşak kolları; gişe sahaları ve bağlantı yollarında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 15 Kasıma kadar ulaşım kontrollü olarak sağlanacak; çalışmaların gece yapılacak bölümlerinde 23.00-07.00 saatleri arasında kavşak kolları trafiğe kapatılarak trafik alternatif güzergahlardan sağlanacak.
     Söke-Milas yolunun 0-19. kilometreleri arasında (Bafa Gölü-Karacabel Tüneli mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.
     Söke-Milas Ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç mevkisi, Boğayokuşu mevkisi ve Karaltı mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Artvin-Erzurum yolunun 1-18. kilometreleri arasındaki (Ardanuç il yolu ayrımı-Oruçlu mevkisi arası) Deriner Barajının su tutması nedeniyle yol trafiğe kapanmış olup, ulaşım Artvin Sanayi Mahallesi Oruçlu mevkisi arasındaki servis yolundan sağlanıyor.
     Dumlupınar-Altıntaş yolu arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım otobüs, kamyon ve çekici gibi araçlara kapatılmış olup, binek araçların (otomobil, pikap, vs.) geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Karayollarında durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER