Karayolu ile kutsal topraklara giden

Karayolu ile kutsal topraklara giden Türk hacıları yurda giriş yaptı


ŞIRNAK (A.A) - Hac görevlerini yerini getirmek için karayolu ile kutsal topraklara giden Türk hacılar Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yaptı.
     Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle Habur Sınır Kapısı üzerinden hac görevlerini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacılar, Silopi verdikleri mola sırasında gazetecilere açıklamada bulundular.
     Yaklaşık 28 gün önce evlerinden çıktıklarını belirten hacılar, hac görevlerini yerine getirdiklerini için mutlu olduklarını dile getirdiler.
     Kutsal topraklara giderken Silopide kaldıklarını ve burada çok iyi ağırlandıklarını anımsatan hacılardan Şükrük Aksit, Silopi halkadan çok memnunuz. Gidince de bizi uğurladılar. Şimdi döndük yine bizleri karşılamaya gelmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu iyiliklerini hiç unutmayacağız dedi.
     Osman Güllü de, güzel duygular içinde gidip geldiklerini anlatarak, gidiş yolunda Silopide yaşadıklarını unutmayacaklarını vurgulayarak, Bu çocuklara çok şey borçluyuz. Bizlere çok şey anlattılar. Onların sesleri çıkmasa bile biz anladık anlayacağımızı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yörede yaşayan herkese bizlere gösterdikleri tavırdan dolayı teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     İbrahim Yurdakul ise, gittikleri her yerde burada yaşadıklarını tek tek anlatacaklarını ve herkese çok teşekkür ettiklerini kaydetti.
     Hacılar daha sonra memleketlerine gitmek üzere ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Karayolu ile kutsal topraklara giden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER