Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası -Kütahya Valisi Çiftçi: Sürücüler ve yolcuların sürekli emniyet kemeri takması, hayat kurtaran bir öneme sahiptir


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Sürücüler ve yolcuların sürekli emniyet kemeri takması, hayat kurtaran bir öneme sahiptir dedi.
     Çiftçi, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinliklerinin başlaması dolayısıyla okul geçit görevlisi öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada, trafik güvenliğinin önemli olduğunu ve eskiye göre daha az trafik kazası yaşandığını söyledi.
     İnsanların araçları nasıl kullanacaklarını, trafikte nasıl hareket edeceklerini öğrenmeye başladıklarını belirten Çiftçi, şöyle devam etti:
     İnsanlarımız yolda nasıl gideceklerini de biliyor. Trafik kurallarına uyma oranı arttı. Yani insanlar hakikaten ülkemizde de artık ışıklarda duruyor. Sürücü güvenliği çok önemli. Sürücüler ve yolcuların sürekli emniyet kemeri takması, hayat kurtaran bir öneme sahiptir. İnsan beyni tek yönlü çalışır. Araç kullanırken cep telefonuyla konuşursak, aklınız yola giderse telefondaki kişiye farklı şeyler konuşabilirsiniz. Aklınız telefona giderse de yolda kaza yaparsınız. Dolayısıyla araç kullanırken telefonla konuşmamız lazım.
     Çiftçi, Kütahyada 5 bin kilometreye yakın yol ağı bulunduğu ve her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısının arttığı bilgilerini vererek, hem sürücülerin hem de yayaların trafik kurallarına mutlaka uyması gerektiğini anlattı.
     (HŞ-SDT-MRS)
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER