Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası -İpsalada tören düzenlendi


EDİRNE (A.A) - Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, İpsalada çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı İsmet Pınar, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan ulaştırma sektörünün insanlığın varoluşundan bu yana sonu gelmeyecek bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Ulaştırmanın tekerleğin icadı ile karayolu taşımacılığı olarak başladığını ve günümüzdeki teknolojik seviyelere ulaştığını vurgulayan Pınar, şöyle devam etti:
     Özellikle karayolu ulaşımında ülkemizde görülen yoğunluk, trafik kazalarını da beraberinde getirmiştir. Yapılan tespitlere göre, Türkiyede motorlu araç sayısının 14 milyonu, sürücü sayısının 20 milyonu aştığı belirlenmiştir. Herhangi bir kaza sonucu yaşamlarını kaybedenlerin yüzde 40ı motorlu araç kazalarına bağlı olarak hayatlarını yitirmiştir.
     Ülkemizde son 10 yılda 5 milyon 945 bin 840 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 47 bin 27 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 450 bin trafik kazası meydana geliyor, bu kazalarda yaralanan ya da sakat kalan kişi sayısı 125 bin. Her saat ortalama 50 kaza meydana geliyor ve bu kazalarda 14 kişi yaralanıyor. Yine her yıl 2 saatte 1 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetmektedir.
     Konuşmanın ardından ilköğretim ve lise öğrencileri arsında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Etkinlikte ayrıca, İpsalada bu yıl örnek sürücü seçilen Hasan Dala plaket verildi.
     Törenlere, Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Baki Deniz, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
     (AL-RC-NER)
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER