Karpuzda Arapça Allah yazısı çıktı

Karpuzda Arapça Allah yazısı çıktı -Ereğlide bir kişinin, manavdan aldığı karpuz diliminde Arapça Allah yazısı çıktı


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ilçesinde bir kişinin, manavdan aldığı karpuzun diliminde Arapça Allah yazısı çıktı.
     İlçede oturan 30 yaşındaki Ahmet Kayıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni Mahallede bulunan bir manavdan aldığı karpuzu evine getirerek kesmeye çalıştığını söyledi.
     Karpuzu kesmekte zorlandığını ifade eden Kayıkçı, şöyle konuştu:
     Kayın pederim karpuzu kesmek için yanıma geldi. Karpuzu kestiğimiz sırada kayın pederimin dilim üzerindeki Allah yazısı dikkatini çekti. Yazıyı Allah ismi ile kıyasladık aynısı yazıyordu. Karpuzu ne yapacağımı da bilmiyorum. İsteyene pastahanemde gösterebilirim. Biz bu karpuzu keserken enteresan olaylardan birisi de bıçakla kestiğimizde bir tarafta Allah yazısı var diğer tarafta bir yazı yok diye konuştu.
     Manav sahibi Volkan Karaahmetoğlu, Kayıkçının karpuzu geri getirdiğini ve kötü çıktığını sandığını belirterek, Tam bakacaktım ki korkma daha farklı bir şey için getirdim. İnanamadım birkaç yazı ile karşılaştırdım. Karpuzun üzerinde Allah yazısını görünce şaşırdım dedi.
     Ereğli İlçe Müftü Vekili Mehmet Ergün de karpuzda Allah lafızına benzer bir şeklin olduğuna dikkati çekerek, Cenab-ı Allah kullarına adeta ben sizin rabbinizim ve sizin yaratıcınızım. İnsanda hiç beğenmediğiniz bir meyveye imzamı ve mührü vururum düşüncesi oluşturuyor. Aynı toprakta bir tarafta tatlı olarak karpuz, diğer taraftan da acı olarak biberde bile Cenab-ı Allahın yaratıcı olduğunu gösterir bir durumdur diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karpuzda Arapça Allah yazısı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER