Karsta doğal gaz boru hattındaki patlama

Karsta doğal gaz boru hattındaki patlama -Sarıkamış Kaymakamı Ermiş: Patlamanın nedeni bilirkişi raporu ve savcılık incelemesinden sonra kesin olarak tespit edilecek


KARS (A.A) - Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Şahdeniz doğal gaz boru hattında meydana gelen patlamanın ardından bölgede çalışma başlatıldığını belirterek, Patlamanın nedeni bilirkişi raporu ve savcılık incelemesinden sonra kesin olarak tespit edilecek dedi.
     Kaymakam Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Yağbasan ve Çatak köyleri arasındaki ormanlık alandan geçen Şahdeniz boru hattındaki doğal gaz patlamasının ardından olay yeri ve BOTAŞ ekiplerinin bölgede çalışma başlattığını belirtti. Ermiş, şunları kaydetti:
     Bugün sabah savcılık nezaretinde olay yeri inceleme ekipleriyle, BOTAŞ yetkilileri bölgede çalışmalarına başladı. Şu an Sarıkamışta doğal gaz kesintisi yok. Yaklaşık 3 gün mevcut borulardaki gazın Sarıkamışın ihtiyacını karşılayacağı bilgisini aldık. Bizde ilgililere bir an önce olay yeri incelemeleri tamamlanır tamamlanmaz, tamirat işlerinin yapılması ve boruların tekrar aktif hale getirilmesi talimatını verdik. Patlamanın nedeni bilirkişi raporu ve savcılık incelemesinden sonra kesin olarak tespit edilecek. Herhangi bir yangının olmaması sevindirici, hepimize geçmiş olsun.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta doğal gaz boru hattındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER