Karstaki kayak merkezi sezona hazırlandı

Karstaki kayak merkezi sezona hazırlandı -Sarıkamış Kaymakamı Ermiş: Bu yıl Sarıkamışta geçen yıllara oranla daha çok yerli yabancı turist ağırlamayı hedefliyoruz. Son yapılan yatırımlarla verimli bir kış sezonu geçirmeyi bekliy


KARS (A.A) - Hüseyin Demirci - Sarıkamış ilçesinde kış turizm merkezleri arasında önemli yeri bulunan Bayraktepe Kayak Merkezinde yeni sezon hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayraktepe Kayak Merkezinin kayak sezonuna hazırlandığını söyledi.
     Bölgede geçen yıl pistler bölgesinde iş makineleriyle büyük çaplı düzeltmeler yapıldığını ifade eden Ermiş, bu yılda telesiyejlerin teknik bakımları, mekanik aksamlarda meydana gelen aşınmalarla ilgili parça değişimi çalışmaları yapıldığını söyledi. Ermiş, kar ezme makinesi ve kar motosikletlerininde kışa hazırlık amacıyla bakımlarının tamamlandığını belirtti.
     Ermiş, bu yıl Sarıkamışta geçen yıllara oranla daha çok yerli ve yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini, son yapılan yatırımlarla verimli bir kış sezonu geçirmeyi beklediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bu yıl kusursuz bir kayak pisti, kayak alanı kayakseverleri bekliyor. Kapasitemiz geçen yıllarda daha düşüktü. Ancak hükümetimizin turizm teşvikleri konusunda aldığı kararlar ve yapılan tanıtımlar sonucu geçen yıllara nazaran Sarıkamıştaki konaklama imkanlarında yüzde 50 bir artış sağlandı. 1 yıl içerisinde üç yıldızlı 3 otel yapıldı. Bunların toplam yatak kapasitesi 400. Geçen yıl 750-800 civarında yatak kapasitemiz varken bu yıl bin 200lerin üzerine çıktı. Dolayısıyla bu yıl daha fazla misafir ve turist bekliyoruz.
     İlçeye önümüzdeki yıl 2 otelin daha yapılmasının söz konusu olduğunu belirten Ermiş, Sarıkamışta özel sektörün ciddi anlamda yatırımlar yaptığına dikkati çekerek, Altyapıya ilişkin çalışmalarımız da proje aşamasında artık sonlandı. Bütün çizimleri tamamlamak üzere gelecek yıldan itibaren inşaat işlerine başlanacak. Bu bağlamda kolektör hatları, turizm bilgilendirme ofisi, peyzaj düzenlemesi, ticaret merkezleri gerçekleştirilecek dedi.
    
     -Sarıkamış ideal bir kış turizmi mekanı-
    
     Kayak merkezinin avantajlı bir konumda olduğunu anlatan Ermiş, Orman içerisinde olması, kristal karı, şehir merkezine yakın, ulaşımının çok kolay olması, Kars Havaalanına 50 kilometre mesafede olması önemli etkenler. Bir de burada gecekondulaşma gerçekleşmedi. Gelişi güzel çarpık eğlence sektörü gelişmediği için yani kış aylarında sessiz sakin, ama doğayla baş başa kalmak kayak yapmak, snowboard yapmak veya gezmek için gelenler için çok ideal bir turizm mekanı dedi.
     Ermiş, bölgede turizm rotalarının geçtiğimiz yıl belirlendiğini belirterek, Sarıkamışta çok güzel turizm yürüyüş alanları var. Keklik deresi, Kom vadisi gibi. Kışın atlı kızaklar var. Atlı kızaklarda gerçekten turistlerin ilgisini çeker. Yöresel yemekler, kaz yemeği var biliyorsunuz. Karsın meşhur kaz yemeği, kaz çorbası ve diğer yemek unsurlarıyla bir bütünlük arz ediyor turizm diye konuştu.
     Sarıkamışta turist potansiyelini artırmak için alternatif projeler hazırlandığını, bunların hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığını dile getiren Ermiş, şunları kaydetti:
     Buz pateni pisti, futbol sahaları yapılması girişimlerimiz var. Futbol sahalarının yapılmasıyla beraber Süper Lig takımlarının Sarıkamışta antrenman yapmalarını bekliyoruz. Sarıkamış, doğasıyla, yaban hayatıyla gerçekten önemli bir turizm destinasyonu. Önümüzdeki 3 yıllık bir süreç içerisinde Sarıkamışın çok daha farklı bir yere geleceğini düşünüyoruz. Kış aylarında yaklaşık 30 bin civarında misafir geliyor. Yerli mevcut olanlarla beraber 130 bin civarı Sarıkamışa gelen misafir sayısı. Tabii şehit abidelerinin yapılması, futbol sahalarının yapılması ve diğer projelerle önümüzdeki yıllarda bu sayının 200-300 bin gibi sayılara ilerlemesini bekliyoruz.
    
     -Türkiyenin değil Kafkasların en güzel pistleri Sarıkamışta-
    
     Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Kamuran Eroğlu da ilçenin diğer kayak merkezlerinden farklı kılan özelliğinin sadece ormanın olması değil, pistlerinin uzunluğu, karın en uzun süre kalması olduğunu belirtti.
     Sarıkamışın kar kalitesinin güzelliği doğayla birleşmesinin bölgeye gelenleri büyülediğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
     Türkiyedeki diğer güzide merkezlerimiz gibi burayı daha da özel kılan Sarıkamışa özgü bazı unsurlar var. Burada müthiş bir inanılmaz bir doğa olmakla birlikte sadece Türkiyenin değil Kafkasların en güzel pistleri var. Bu karın erken yağması dolayısıyla biz çok sevinçliyiz. Sarıkamış kayak merkezi gittikçe büyüyor, oteller yapılıyor. Bu doku sanıyorum yakın bir gelecekte layık olduğu yeri bulacak. Çünkü Kafkasyadan çok büyük bir ilgi var. Ortadoğu Lübnan pazarı aynı şekilde. Biz bu dokuyu çevreye de zarar vermeden çevreye uyumlu bir şekilde gerek genel yönetimimiz olsun gerek yetkili kamu mercilerimiz olsun büyük bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde geliştirmeye çalışıyoruz.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karstaki kayak merkezi sezona hazırlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER