Kars Valisi Tepe, okul inşaatını inceledi

Kars Valisi Tepe, okul inşaatını inceledi


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesinin inşaatında incelemelerde bulundu.
     Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan tarafından Karsta yaptırılan 32 derslikli okul inşaatı hakkında Vali Tepeye bilgi verdi.
     Vali Tepe, Azerbaycanın merhum lideri Haydar Aliyev adına yapılan Endüstri Meslek Lisesinin Karsta inşa edilmesinden memnun olduğunu belirtti.
     Türkiye ile Azerbaycanın bir millet iki devlet olduğunu vurgulayan Tepe, Azerbaycan halkı bizim kardeşimizdir. Bu dostluk, bu kardeşlik sarsılmaz bağlarla bağlanmıştır ve ebediyen devam edecektir. Bugün Karsta inşa edilen Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi de bunun en somut örneklerinden biridir dedi.
     Başkonsolos Süleymanov da temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve Yenişehir Mahallesinde Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından yapımına başlanan 32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.
     Okulun gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Süleymanov, Biz iki devletin bir milletiyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Azerbaycanın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir demiştir. Bu anlamda Azerbaycanın Türkiyeye ve özelde Karsa ilgisi oldukça yoğundur. Türkiye-Azerbaycan dostluğunun daha da kuvvetlendirilmesi adına daha da önemli adımlar atılacaktır. Bugün bu okul, bu ebedi dostluğun küçük bir nişanesidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kars Valisi Tepe, okul inşaatını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER