Karşıyakadaki depreme hazırlık evleri soyuldu

Karşıyakadaki depreme hazırlık evleri soyuldu


İZMİR (A.A) - Karşıyaka Belediyesi tarafından afet hazırlıklarına yönelik çalışmalar kapsamında mahallelere yaptırılan deprem evlerinin soyulduğu bildirildi.
     Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, olası bir afette vatandaşın imdadına yetişecek ilk yardım ve arama-kurtarma malzemelerinin çalındığını belirtti.
     Durak, Bu işin peşini bırakmayacağız. Sorumlular mutlaka yakalanacak diyerek, vatandaşlara bu evlere sahip çıkmaları yönünde çağrıda bulundu.
     Düzenli olarak kontrol edilip, eksikleri giderilen deprem evlerinin, bu tarz tahripler nedeniyle sık sık yenilendiğini belirten Durak, tamamen tahrip edilen ve malzemeleri çalınan deprem evlerini yenilemek üzere çalışmaya başladıklarını ifade etti.
     Durak, Onarımlarını tamamlayıp, içinin malzemelerini yeniden koyacağız. Umarım, bir kez daha tekrarlanmaz dedi.
     Aynı sorunu park ve spor alanlarında da yaşadıklarına dikkat çeken Durak, belediye bütçesiyle yapılan bu alanların vatandaşın ortak malı olduğunu, onlara verilen zararın herkesin cebinden çıktığını kaydetti.
     Prefabrik olarak inşa edilen 10 metrekarelik evlerin içerisinde, afet anında ilk etapta kullanılacak kazma-kürek, balta, testere gibi el aletleri, ilkyardım malzemeleri ve kuru gıda bulunuyordu.
    
     Muhabir: Ayten Aydın
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Karşıyakadaki depreme hazırlık evleri soyuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER