Kartepede Göbek Bağı projesi

Kartepede Göbek Bağı projesi -Proje kapsamında yeni doğan bebeklere bakım desteği ve annelerine bakım eğitimi veriliyor


KOCAELİ (A.A) - Kartepe ilçesinde Göbek Bağı projesi kapsamında yeni doğan bebeklere bakım desteği ve annelerine bakım eğitimi veriliyor.
     Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yaptığı yazılı açıklamada, bebeklerin sağlıklı birerler olmaları için ailelere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, Kartepe ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde, samimiyet, güven ve dürüstlük temellerinde yaşam sürdürdüklerini ifade etti.
     İlçe nüfusuna her gün yeni bireylerin katıldığını vurgulayan Karabalık, yeni umut kaynakları olarak görülen bebekleri ilk andan itibaren hayata hazırlamak amacıyla start verilen projenin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını aktardı.
     Karabalık, projeyle ilçe genelinde yeni doğum yapanları tespit eden ekiplerin ev ziyaretleri yaptığı, ailelerin durumunu belirlediği ve ihtiyaç sahiplerine yardım sağlandığını bildirdi.
     Karabalık, şunları kaydetti:
     Anne ve bebeğin sağlığıyla ilgili bilgileri yerinde alan ekibimiz, aileye bebek bakımı ve annelikle ilgili ön eğitimler de veriyor. Bu projeyle geleceğimiz olan bebeklerimize küçük hediyelerimizi vererek, ileride gelişimlerine hep birlikte tanıklık etmiş oluyoruz.
     Proje kapsamında, bir yılda 713 bebeğe ulaşıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kartepede Göbek Bağı projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER