Kastamonuda KKKA hastalığı şüphesiyle ölüm

Kastamonuda KKKA hastalığı şüphesiyle ölüm -KKKA hastalığı şüphesiyle Ankaradaki hastaneye sevk edilen 42 yaşındaki kadın, hayatını kaybetti -Vali Bektaş: -"Kene tehlikesi geçmiş değil, bir kaybımız var" (Fotoğraflı-Görün


KASTAMONU (A.A) - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (A haberleri'>KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankaraya sevk edilen 42 yaşındaki kadın, tedavi gördüğü hastanede öldü.
     İhsangazi ilçesine bağlı Sarıpınar köyünde yaşayan Satiye Kavuklu (42), bir hafta önce mide bulantısı ve baygınlık şikayetiyle, Kastamonu Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Tetkiklerde kene tarafından ısırıldığı belirlenen Kavuklu, KKKA hastalığı şüphesiyle Ankara Yıldırım Bayezit Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede hayatını kaybeden Kavuklu, köy mezarlığında toprağa verildi.
     Kavuklunun 4 çocuk annesi olduğu öğrenildi.
    
     -"Genç yaşta bir kadını kaybettik"-
    
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl öncekiler kadar KKKA hastalığına rastlanmadığını söyledi.
     Vatandaşların dikkatli hareket ettiğini dile getiren Bektaş, "Genç yaşta bir kadını kaybettik. Çok üzüldük. Zamanında müdahale edilerek Ankaraya sevk edilmiş ama bu iş böyle. Arazide çalışan insanlarımız kene konusunda dikkatli olmaya devam edecek. Tedbirleri herkes biliyor, eğitimleri yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Kene tehlikesi geçmiş değil, bir kaybımız var" diye konuştu,
     Ölen kadının komşusu Aziz Uğurlu ise Kavuklunun geçen hafta Kastamonudaki hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Oradan da Ankaraya sevk ettiler. Ankaradan bu acı haber geldi" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kastamonuda KKKA hastalığı şüphesiyle ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER