Kastamonuda öğrenciler karnelerini aldı

Kastamonuda öğrenciler karnelerini aldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı.
     Candaroğulları ilkokulunda gerçekleşen karne törenine, Vali Yardımcı Alper Tanrısever, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik ve veliler katıldı.
     Törende, Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik sınıfları dolaşarak öğrencilerin karne ve belgelerini dağıttı.
     Vali Yardımcısı Tanrısever, bu yıl eğitim öğretimde 4+4+4 sistemin ilk defa uygulandığı belirterek, Kastamonuda bunu diğer illerden daha başarılı bir şekilde uygulamanın sevincini yaşadığını söyledi.
     Öğrencilerin yeni sisteme kolaylıkla adapte olduğunu belirten Tanrısever, Bu sistemin milli eğitim camiası için daha verimli olacağını düşünüyoruz. Kastamonuda 60 bin öğrenci, 3 bin 500 öğretmen eğitim-öğretim döneminin ilk yılını başarıyla bitirmiştir diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise velilerin gönlünden çocuklarının notlarının hepsinin 5 olması geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ama ister istemez kırık notlarda olacaktır. Biz de bu manada çocuklarımızı hoş karşılamalıyız. Sebeplerini beraberce oturup konuşmalıyız. Beraberce çözümler üretmeliyiz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Ailelerin çok sert davranışları faydadan ziyade zarar getirecektir. Çocuklarımız da tatillerini dinlenerek geçireceklerdir. Bir taraftan da bizim özellikle onlardan isteğimiz kitap okuyarak geçirmeleri. İlgi noktalarındaki eksikliklerini gidererek, varsa zayıfları bunların sebepleri bakarak nasıl düzeltirim diye değerlendirme içerisinde olmalılar.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonuda öğrenciler karnelerini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER