Kastamonunun 2013 yılı bütçesi onaylandı

Kastamonunun 2013 yılı bütçesi onaylandı -Kastamonu İl Özel İdaresinin 57,4 milyon liralık 2013 yılı bütçesi, oy birliğiyle kabul edildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu İl Özel İdaresinin 2013 yılı bütçesi İl Genel Meclisinde(İGM)oy birliğiyle kabul edildi.
     2013 yılı Bütçe Kararnamesinin İGMdeki görüşmeleri tamamlandı. Buna göre, İl Özel İdaresinin 57 milyon 400 bin liralık bütçesindeki 11 madde, tek tek okunarak oy birliğiyle kabul edildi.
     İGM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Halil Uluay, Kastamonu İl Özel İdaresinin 2013 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.
     Bütçede tüm taleplerin karşılanabilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Uluay, Gönül isterdi ki, bütçede tüm talepler/ihtiyaçlar karşılanabilsin. Ama bu mümkün olmadı dedi.
     Paydaş kurum müdürlerinin daha çok para talep etmesini onlardaki çalışma arzusuna bağlayan Uluay, şunları kaydetti:
     Para isteyen kurum bürokratı ben çalışmak daha çok çalışmak, Kastamonuya hizmet etmek istiyorum demektedir. Hem komisyon olarak hem meclis olarak önceliğimizi belirgin bir şekilde köy altyapılarına verdiğimiz için kurumların heyecanlarını layığıyla karşılayamadığımızın farkındayız. Milli eğitim başta olmak üzere tarım, kültür, turizm gibi kurumlar Kastamonu için özel öneme sahip kurumlardır. İnşallah önümüzdeki bütçe çalışmalarında bu kurumlara da özel önem verebiliriz
     Uluay bütçeyi hazırlarken risk aldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bütçede önceliğin nasıl belirleneceği hususu riskli bir iştir, meclis üyeleri olarak kurumdan gelen bütçeye gerek komisyonda gerekse mecliste müdahale edip önceliği biz belirlediğimiz için riski de üstlenmiş olduk, zaten olması gerekende budur. Bürokrasi bilgi ve birikimini ortaya koymalı siyasetçi riski üstlenmelidir. Bu bağlamda Kastamonu İl Genel Meclisi üyeleri olarak parti ve siyaset gözetmeden hep birlikte riskleri üstlenerek, 2013 performans planından başlayarak, Kastamonu İl Özel İdaresinin kırsal altyapıda daha etkin olması yönünde inisiyatif ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu çalışmalar sonunda çağdaş yaşamın gerekleri olan asgari altyapı hizmetlerinin sunumunda kırsal-kentli ayrımının en aza ineceğini umuyoruz.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonunun 2013 yılı bütçesi onaylandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER