Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın:

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın: -Prof. Dr. Ahmet Marankinin Kastamonuda yapmayı planladığı bitki işleme fabrikasına ve öğrenci burslarına destek veriyoruz


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Prof. Dr. Ahmet Marankinin Kastamonuda yapmayı planladığı bitki işleme fabrikasına ve öğrenci burslarına destek veriyoruz dedi.
     Aydın, İnebolu Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Ahmet Maranki ile bir araya geldi.
     Toplantıda konuşan Aydın, Kastamonuda yapacağı yatırım için Maranki ile işbirliği protokolü imzalamaya hazır olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Prof. Dr. Ahmet Marankinin Kastamonuda yapmayı planladığı bitki işleme fabrikasına ve öğrenci burslarına destek veriyoruz. Kendisiyle işbirliğini her zaman yapacağız. Dünyada 20 civarında üniversiteyle ikili protokol imzaladık. Avrupada 32 üniversiteyle Erasmus, Türkiyede 55 üniversiteyle de Farabi programı işbirliğimiz var. Dolayısıyla Maranki hocamızla da beraber çalışarak işbirliği yapacağız. Üniversitemiz üzerine düşeni yapacaktır.
     Prof. Dr. Maranki de Kastamonuda bitki işleme fabrikası yatırımını Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Kastamonu Ziraat Odası ve Muhtar Derneğinin desteklediğini belirterek Türkiye Patent Enstitüsü tarafından onaylı Maranki markalı 974 ürün bulunmakta. Bunlardan 24ünün ham maddesi Kastamonudan elde ediliyor. Her bölgede bitki toplama birimleri kurarak bunu ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Geçen yıl 125 üniversite öğrencisine burs verdik. Bu yıl da en az 100 öğrenciye burs vereceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER