Kavas, çekik gözlülerin tahtına göz dikti

Kavas, çekik gözlülerin tahtına göz dikti -Spor hayatına sokak arasında arkadaşlarıyla oynadığı futbolla başlayan milli sporcu Neslihan Kavas, masa tenisinde 3 kez katıldığı paralimpik oyunlarında, bir bronz, bir de gümüş madaly


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Spor hayatına sokak arasında arkadaşlarıyla oynadığı futbolla başlayan milli masa tenisçi Neslihan Kavas (25), branşında 3 kez katıldığı paralimpik oyunlarında, bir bronz, bir de gümüş madalya kazandı.
     2012 Londra Paralimpik Oyunlarında, masa tenisinde gümüş madalya kazanan Kavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirde DSİ Lojmanlarında otururken 10 yaşında futbol oynamaya başladığını daha sonra DSİ Bentspor Masa Tenisi Takımı antrenörü Ziya Önerin kendisini takıma davet ettiğini kaydetti.
     İlk önce Önere cevap veremediğini ifade eden Kavas, şöyle konuştu:
     Aileme danışıp ertesi günü masa tenisi oynamaya başladım. Bir daha raketi elimden bırakmadım. 2003 yılında ilk olarak Türkiye Bedensel Engelliler Sporcu Federasyonu sporcusu olarak Türkiye Masa Tenisi Şampiyonasına katıldım. Orada aldığımız dereceyle milli takıma seçildim. 2003 yılında ilk kez katıldığım Avrupa Şampiyonasında 3üncü oldum. O yıldan bu yana masa tenisine devam ediyorum.
    
     -Çinlileri geçmeye çalışıyorum-
    
     Katıldığı turnuvalarda topladığı puanlarla 2004de Atina Paralimpik Oyunlarına katılmaya hak kazandığını anlatan Kavas, şunları bildirdi:
     Orada bir madalya alamadım. 2006 yılından beri antrenör Yusuf Kılıçkaya ile çalışıyorum. Hocam ile uyumlu çalışma yaparak 2008 Paralimpik Oyunları hazırlandık. Orada bronz madalya aldım. 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına, masa tenisi branşında 6 sporcuyla katıldık. 2016 yılında en az 10 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. Masa tenisi, Çinlilerin ata sporu olarak biliniyor. Başarılı oluyorlar. Ben de onları geçmeye çalışıyorum. Bu yıl sadece birini geçemedim. Avrupalılar dışında 3 sporcu vardı, ikisini geçtim. 2016 oyunlarında diğerini de geçerim. Bu yıl paralimpik oyunlarında final oynama hedefimi gerçekleştirdim. Ancak, altın madalyaya bu kadar yakınken kaybetmek beni üzdü. 2016 yılındaki oyunlarda altın madalya kazanmak istiyorum.
     Kavas, engellilerin hayata bağlanması açısından sporun önemli olduğuna işaret ederek, Engelli vatandaşlardan önce zihinlerdeki engelli yenip sokağa adım atmalarını istiyoruz. Burada kamu kurum ve kuruluşlarına büyük iş düşüyor. Kentteki fiziki ortamın engellilere uygun olması gerekiyor. Eskişehir, bu yönden çok rahat ve engellilerin rahat yaşayacağı bir kent. Sokağa çıkıldığında spor salonlarına gelebilirler. İmkanlar arttı. 2008de 16 sporcuyla katıldığımız oyunlara 2012de 67 sporcuyla katıldık. Gelecek oyunlarda bu sayıyı artırmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kavas, çekik gözlülerin tahtına göz dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER