Kavşaklar EDS ile denetlenecek

Kavşaklar EDS ile denetlenecek


ŞANLIURFA (A.A) - Kentteki trafik kazalarını azaltmak ve kural ihlallerini önlemek amacıyla kavşaklara Elektronik Denetim Sisteminin (EDS) kurulduğu bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentteki büyümeye paralel olarak trafikteki araç sayısının da arttığı belirtilerek, artan araç sayısı ve trafik kurallarına uyma konusundaki yetersiz bilincin trafik problemlerinde artış meydana getirdiği belirtildi.
     Açıklamada, kentteki önemli kavşaklardaki kırmızı ışık ihlallerini otomatik olarak tespit etmek için EDSnin kurulduğu ifade edilerek, EDS sisteminin bulunduğu kavşaklara uyarı levhası asıldığı kaydedildi.
     Kurulan kırmızı ışık ihlali tespit sisteminin 3 aylık bir sürede test edildiği ve yüzde 99luk bir başarı yakalandığı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Söz konusu sistemden trafik idari para cezası yazılmasına Ramazan Bayramından sonra çarşamba günü başlanacaktır. Vatandaşlarımızın kavşaklarda üzücü trafik kazaları yaşamamaları için trafik sinyalizasyon ışıklarındaki sarı ışıkta durmaları ve kırmızıda beklemeleri gerekliliği ve EDS sistemlerinin bulunduğu kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yapan araçların kural ihlalini gösteren fotoğraflarının adreslerine gönderileceği bilgisini kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kavşaklar EDS ile denetlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER