Kavun eken çiftçinin yüzü güldü

Kavun eken çiftçinin yüzü güldü


YOZGAT (A.A) - Yozgat çiftçisinin yüzünü tarlada 35 kuruştan sattığı kavun güldürdü.
     Yerköy Ziraat odası Başkanı Bahri Yılmaz, son yıllarda kavun ve karpuz alım satım merkezi haline gelen Sekili Beldesindeki yoğunluğun arttığını kaydetti.
     Geçen yıl değerinde satılmayan kavunun yörede ekiminin az yapıldığını hatırlatan Yılmaz, bu yıl çiftçinin kilogramı 60 kuruşa kadar kavun sattığını kaydetti.
     Yağışların azlığı nedeniyle bazı arazilerde kavunlarda beklenen rekoltenin gerçekleşmediğini anlatan Yılmaz, Yine de çiftçilerimiz arazilerinde 35 kuruşa kadar kavun satmaya devam ediyor. Ankara, Sivas, Kayseri, Tokat ve Çoru gibi illerden alıcılar Sekiliye gelerek kavun alıyor. Tadı ve kokusuyla Yozgat kavunu dikkati çekiyor dedi.
     Karpuz fiyatlarının ise 15 kuruşa kadar düştüğünü anlatan Yılmaz, bazı karpuz üreticilerinin ise masraflarını dahi karşılayamadığını, zarar ettiğini kaydetti.
     Susuz köyü çiftçilerinden Coşkun Baran ise yaklaşık 200 dönümlük bir alanda kavun üretimi yaptıklarını vurgulayarak kıraç ve sulu alanda yetiştirdikleri kavunun satışını sürdürdüklerini kaydetti.
     Tarlada kavunun ilk kırımını 35 kuruştan verdiklerini anlatan Baran, sulu arazilerdeki kavun hasadının devam ettiğini kaydetti. Baran, mevsimlik kavunun bitmesinin ardından ise kışlık kavun hasadının başlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kavun eken çiftçinin yüzü güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER