Kayak

Kayak -Erzurumda düzenlenmesi beklenen Kuzey Kombine Dünya Kupası ile Kayakla Atlama Kıta Kupası yarışmaları iptal edildi -Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: -Ödenek yetersizliği nedeniyle Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Ka


ERZURUM (A.A) - Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Ödenek yetersizliği nedeniyle 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayakla Atlama Kıta Kupası yarışmalarını yapamayacağımızı Uluslararası Kayak Federasyonuna (FIS) bildirip, bu organizasyonların iptalini ve özrümüzü ilettik dedi.
     Ayık, Erzurum Kayakevinde düzenlediği basın toplantısında, gelecek ay Türkiyenin ev sahipliğinde yapılacak Kuzey Kombine Dünya Kupası ile Kayakla Atlama Kıta Kupasının, ödenek yetersizliği nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.
     25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzuruma çok iyi kayak tesislerinin kazandırıldığını ve bu tesisleri aktif kullanmak istediklerini belirten Ayık, Kış Oyunlarından sonra Erzurumda bazı yarışmalar yaptıklarını ancak Erzurumda 8-9 Aralık tarihlerinde düzenlenmesi beklenen Kuzey Kombine Dünya Kupası ile Kayakla Atlama Kıta Kupasını düzenlemekten vazgeçtiklerini söyledi.
     Bu organizasyonlardan önce FIS ile 1 ay önceden imzalamaları gereken sözleşmenin 15 Ağustosta federasyona gönderildiğine değinen Ayık, Bu sözleşmenin uzun bir süre imzalanıp kendilerine geri dönüşü olmaması üzerine FIS, haklı kaygı ve endişelere kapıldı. Sözleşmeyi neden imzalamadığımız konusunda eylül ayının sonuna kadar sürekli telefonla arandık dedi.
     Federasyonların, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Totodan aldığı kaynakla görevini yürütebildiğini vurgulayan Ayık, şunları kaydetti:
     Spor Toto kaynaklı paranın çok büyük bir bölümünü henüz alamadık, bunu da yetkili mercilere ilettik. FIS, bize son tarih olarak 19 Ekimi verdi. Bu tarihe kadar sözleşmeyi imzalayıp kendilerine göndermemizi istediler. Onu da bu ayın ilk haftasına kadar ertelettik. Ancak Perşembe günü FIS Genel Sekreteri aradı ve sürenin kalmadığını, mutlaka yazılı bir cevap vermemizi söyledi. Biz de Spor Toto kaynaklı ödeneğimizin açılıp açılmayacağını net bilmediğimiz için organizasyonu riske edemedik.
     Özer Ayık, Ödenek yetersizliği nedeniyle 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayaklı Atlama Kıta Kupası yarışmalarını yapamayacağımızı, FISe bildirip, bu organizasyonların iptalini ve özrümüzü ilettik diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER