Kayak

Kayak -Erzurumda 15-17 Şubatta yapılacak kayaklı koşu ve snowbaord 2. etap yarışları için hazırlıklar tamamlandı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda 15-17 Şubatta yapılacak kayaklı koşu ve snowbaord 2. etap yarışları için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.
     Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen iki önemli yarışa Erzurumun ev sahipliği yapacağını söyledi.
     Yarışların 3 gün süreceğini belirten Bayraktar, Kandilli ile Palandökende düzenlenecek kayaklı koşu ve snowbaord yarışları için hazırlıklar tamamlandı. Kandilli Kayak Merkezinde yapılacak olan Kayaklı Koşu 2. Etap Yarışları, 15-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Yarışlara 21 ilden yaklaşık 232 sporcunun katılması bekleniyor. Palandökende düzenlenecek olan Snowboard 2. Etap Yarışları ise 15-16 Şubatta yapılacak. Bu yarışlara da 15 ilden 185 sporcunun katılması bekleniyor diye konuştu.
     Federasyonun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Alp Disiplini 2. Etap Yarışları hakkında da bilgi veren Bayraktar, çocuk 1, çocuk 2 ve minikler kategorisindeki yarışların 22-23 Şubatta Uludağda, büyükler ve gençler kategorisindeki yarışların ise 22-24 Şubatta Erciyes Dağında gerçekleştirileceğini söyledi.
     Bayraktar, şunları kaydetti:
     Etap yarışları, Türkiyedeki başarılı sporcu sayısının artması ve yetenekli sporcularımızın kendini göstermesi için önemli bir sınav. Bu yarışlarda derece elde eden sporcularımız, uluslararası yarışlarda çekinmeden piste çıkabiliyor. Etap yarışları, aynı zamanda sporcuların iyi bir tecrübe kazanmasını sağlıyor. Erzurumda düzenlenecek olan iki yarış programında renkli görüntülerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Çünkü Türkiyenin en başarılı kayakçıları burada yarışacak.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER