Kaymakam Sarıfakıoğulları, eğitimlerini tamamlayan işçilere belgelerini

Kaymakam Sarıfakıoğulları, eğitimlerini tamamlayan işçilere belgelerini verdi


AMASYA (A.A) - Suluova Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen, iş sağlığı, iş güvenliği ve meslek bilgisi eğitimlerini tamamlayan bir mermer fabrikasında çalışan 21 işçi belgelerini Kaymakam Harun Sarıfakıoğullarının elinden aldılar.
     Kaymakam Sarıfakıoğulları, belge töreninde yaptığı konuşmada, mermer sektörünün zor ve zahmetli bir iş kolu olduğunu belirtti.
     İlçemizin genç iş potansiyeli çok yüksek. Ancak nitelikli eleman sayımız henüz yeterli sevilerde değil diyen Sarıfakıoğulları, eğitim kurumlarının yardımlarıyla gençlere nitelik kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.
     Bu sayede gençlerin daha çok istihdam edilme olanakları olacağını ifade eden Sarıfakıoğulları, Bu gibi kursları arttırarak her iş kolunda yapıyoruz dedi.
     Mermer sektöründe 1998 yılında üretime başladıklarını ve daha çok yurt dışına bej, andezit ve granit türünde mermer satışı yaptıklarını belirten Suluova Mim Mermer AŞ. Genel Müdürü Selami Çoban ise, İşçilerimiz çok sebatkar ve becerikli kişiler. Ancak nitelik noktasında eksiklikleri vardı. Bunu da düzenlenen kurslarda giderdiler. Çalışanlarımızın mesleki eğitim almaları verimliliğin ve iş güvenliğinin arttırılması noktasında çok faydalı oldu. İşçilerimiz şimdi daha deneyimli ve dikkatli çalışacaklardır diye konuştu.
     Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alim Deniz ise 2009 yılından sonra ağır ve tehlikeli işlerde çalışmaya başlayan işçilerin bu eğitimleri almaları gerektiğini ve buna istinaden eğitimlerin verildiğini belirtti.
     Deniz, 21 arkadaşımız 64 saat iş sağlığı, iş güvenliği ve meslek bilgisi konularında eğitime tabi tutuldu ve belge almaya hak kazandılar dedi.
     Belge töreninin ardından Kaymakam Sarıfakıoğulları, mermer fabrikası sahasında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kaymakam Sarıfakıoğulları, eğitimlerini tamamlayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER