Kaymakam Sarıfakıoğulları biyogaz tesisinde incelemelerde bulundu

Kaymakam Sarıfakıoğulları biyogaz tesisinde incelemelerde bulundu -Sarıfakıoğulları: Ülkemizdeki ilk biyogaz projesi ilçemizde hayata geçiyor


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları Besi Organize Sanayi Bölgesinde kurulumu devam eden biyogaz üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.
     Sarıfakıoğulları, yeşil enerji, yenilenebilir enerji, karbon salınımının minimize edilmesi noktasında Türkiyedeki ilk biyogaz üretim tesisinin Suluovada faaliyete geçeceğini belirtti.
     Biyogaz tesisinin büyükbaş ve kanatlı hayvan atıklarından enerji üretimini amaçladığına işaret eden Sarıfakıoğulları, tesisin kurulumunun yüzde 80 tamamlandığını ve haziran ayında elektrik üretimine başlayacağını bildirdi.
     Sarıfakıoğulları, Ayrıca tesisten yan ürün olarak çıkacak, doğal olan sıvı ve katı gübre çıktısı tarıma dayalı bölgemizde yüksek oranda değerlendirilecektir dedi.
     Suluovanın hayvan potansiyeli bakımından yüksek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:
     Tesis bu potansiyelin genişleyebileceği de düşünülerek projelendirilmiştir. Biyogaz üretim tesisi bölgemize önemli bir KDV üretecektir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız 2. ve 3. bir tesisin yapılmasına da olumlu bakmaktadır. 36 bin metre kare alanda faaliyet gösterecek tesise günlük olarak, 300 ton büyükbaş ve 100 ton kanatlı hayvan gübresi olmak üzere toplam 400 ton hayvansal atık girecek ve tesiste işlenerek günlük yüzde 29 verimlilikle 47 bin 200 Kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kaymakam Sarıfakıoğulları biyogaz tesisinde incelemelerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER