Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Dündar

Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Dündar kentsel tasarım inşaatını inceledi


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Belediyesi tarafından yapımına başlanan kentsel tasarım inşaatında incelemelerde bulundu.
     Dündar, toplam 43 bin metrekare alan üzerine yapılacak alışveriş merkezi ve konutlarla ilgili Kaymakam Yıldıza bilgi verdi.
     Kentsel tasarım çalışmamız bittiği zaman eski stadyum alanında bulunan 22 bin metrekarelik alana 8 blok ve 320 konuttan oluşan bir konut alanı yapacağız diyen Dündar, şöyle devam etti:
     Bunun yanı sıra eski hal bölgesinde bulunan 21 bin metrekarelik alanın altında büyük bir otopark yapacağız. Üstünde ise marketinin, kafelerinin ve fast-foodların bulunduğu, camisi, meydanı ve yeşil alanı olan bir alışveriş merkezi inşa edeceğiz. Çarşı ile Kızılay Caddesini birbirine bağlayacak bir yol yapacağız. Bu proje ile Çarşambanın çehresini değiştireceğiz. Alışveriş merkezi ve marketin dışında bu alanda 6 adet cep sinema salonu olacak ve sinema salonlarının yanında da bir çocuk eğlence merkezi yapacağız. Bunun dışında Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu ve Pancar Kooperatifi de buradan taşınacak. Ancak burası için ayrı bir projemiz yok. Öncelikle buraları yıkıp yapacağımız alışveriş merkezinin önünü açmayı ve kara yolundan görünürlüğünü sağlamayı planlıyoruz. Alışveriş merkezimizi bu senenin sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında da konutlarımızın da kısa zaman içinde bir yıl teslim süreli ihalesini yapacağız.
     Kaymakam Caner Yıldız ise inşaatın hızlı ilerlediğine işaret ederek, Buranın Çarşambanın çehresini değiştireceğine inanıyorum. Çalışmaların kısa sürede bitecek olması da büyük bir başarı olur dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Dündar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER