Kaynarca Esnaf Odası iş sağlığı ve

Kaynarca Esnaf Odası iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verecek


SAKARYA (A.A) - Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Yerlikaya, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin esnaf ve sanatkarların cezai yaptırımlar ile mağdur olmaması için tüm meslek odaları ile müşterek eğitimler planladığını söyledi.
     Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve iş güvenliği eğitiminin 4 saat olduğuna dikkati çekerek, her esnaf ve sanatkar çalışanının Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odasına başvuruda bulunarak zorunlu olan eğitimi alarak sertifikalandırılacağını kaydetti.
     1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girecek 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince tüm işletmelerin risk değerlendirme raporu hazırlamalarının zorunlu olduğunu vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu:
     Üç ay sonra yürürlüğe girecek yasa ile Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) işçi çalıştıran her işyerinin tüm çalışanlarına konu ile ilgili eğitim aldırmak ve eğitim sonunda her çalışanının konu ile ilgili uzman tarafından sertifikalandırılması zorunludur. Bunu yapmayan işletmeler kişi başına bin liradan, 80 bin liraya varan cezai yaptırımlar ile karşılaşacaklardır
    
     Muhabir: Sedat Balta / Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kaynarca Esnaf Odası iş sağlığı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER