Kaynarcalı öğrencilere, AB projeleri tanıtıldı

Kaynarcalı öğrencilere, AB projeleri tanıtıldı


SAKARYA (A.A) - Kaynarcalı öğrenciler Avrupa Birliği (AB) projeleri ve programları hakkında bilgilendirildi.
     Kaynarca Öğretmen Evinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Sakarya Valiliği AB Proje ve Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ziya Özbek okullarda uygulanabilecek projeler hakkında bilgi verdi.
     İlçede bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda slayt eşliğinde sunum yapan Özbek, Okullarımızda kolaylıkla uygulanabilecek programlar var. Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları var. Dört kişi bir ara gelerek satranç, resim konularında bir kulüp kurabilir ve bir lider öğretmeninizle birlikte yurt dışına giderek masraflarının tamamı AB tarafından karşılanan bir programı gerçekleştirebilirsiniz şeklinde konuştu.
     Sakaryada 7 yıl içinde öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bin 200 kişinin benzeri programlarla yurt dışına gittiğini hatırlatan Özbek, Tamamen bütçesi Ulusal Ajanstan karşılanan bu gezilerle öğrencilerimiz yurt dışındaki ülkeleri görme imkanı sağladı. Okullarımız AB ülkelerinden partner okul bularak karşılıklı ziyaretler gerçekleştirebiliyorlar. Bu ziyaretlerle ülke insanlarının birbirlerine karşı ön yargılarının kırılması amaçlanıyor. Merkez ve ilçelerdeki bir çok proje gerçekleştirildi. Ancak Kaynarcadan bu 7 yıl içinde herhangi bir proje başvurusu yapılmadı diye konuştu.
     Kurum olarak proje eğitimi ve danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Özbek, şunları söyledi:
     Projelerin ortak amacı AB standartlarına ulaşmaktır. Bu bağlamda teknolojiden kültüre, sağlıktan eğitime kadar çok farklı alanlarda projelere fon sağlanmaktadır. Sizin yeter ki uygulanabilir bir projeniz olsun. Eğer kağıda döküp bu proje konusunda ikna ederseniz. Para da sağlanıyor. Bu küçük ve orta ölçekteki işletmeler ve bireyler için büyük bir fırsattır.
    
     Muhabir: Sedat Balta/Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kaynarcalı öğrencilere, AB projeleri tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER