Kayseride işaret dili ile vaaz verilecek

Kayseride işaret dili ile vaaz verilecek


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Ramazan Ayı boyunca 7 camide işaret dili ile vaaz verilecek.
     Bu uygulamanın cuma hutbeleri ve vaazları dinleyememe problemlerini ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, işitme engellilerin daha önce camilerde cuma namazlarında hutbe ve vaazları dinleyemediğini, sadece namazlarını kılıp gittiklerini ifade etti.
     Başlatılan uygulamayla işitme engelli vatandaşların da artık vaaz ve hutbeyi anlayabileceklerini hatırlatan Maraşlıgil şunları kaydetti:
     Hal dili ile kendilerini ifade etmeye çalışan vatandaşlarımızın dini bilgilerine katkıda sağlamak amacıyla başlatılan uygulamanın daha da geliştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Dünya da iki çeşit insan vardır. Özürlüler ve her an özürlü olmaya aday olanlar: şunun da altını özellikle çizelim ki verilen nimet ölçüsünde imtihana tabi tutulan insanların engelli olanları sabır ile imtihanda iken fiziki herhangi bir engeli olmayanların ise yine şükür ile imtihanda olduklarını unutmamalıdırlar. Şu mübarek Ramazan ikliminde Rabbimizden engelli kardeşlerimize sabr-ı cemil, engeli - şimdilik- olmayanlara şükrü tavsiye ediyoruz. Diğer taraftan açtığımız kurslarda başarı ile sertifika alan hafız görevlilerimizce ilimizde Ramazan boyunca 12 camide hatimle teravih namazı kıldırılacak olup, talep olması halinde ileriki yıllarda bu sayının daha da artıracağız.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseride işaret dili ile vaaz verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER