Kayserideki cinayet davasında karar

Kayserideki cinayet davasında karar -Ekin yangını nedeniyle işlendiği iddia edilen cinayetin karar duruşmasında, 6 sanıktan 3üne 22şer yıl hapis cezası verildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride ekin yangını nedeniyle işlendiği iddia edilen cinayetin karar duruşmasında, 6 sanıktan 3üne 22şer yıl hapis cezası verildi.
     Pınarbaşı ilçesine bağlı Kızıldere köyü Tahtalı mezraasında 2011 yılında 25 dönem tahıl tarlasının yanması sonucunda çıkan ve bir kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan kavgayla ilgili davanın karar duruşması, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
     Davaya, tutuklu sanıklar Turgut Ç, Cumali Ç, Cengiz Ç, Abdurrahman Ç, Ramazan Ç. ile Mustafa Ç, öldürülen Tanış Çadırın ailesi ve tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme başkanı sanıklardan Turgut Çye jandarma tutanaklarında kendisine ait olan Vurun bunları, öldürün. Bunları bu köyde barındırmayın sözlerini sordu.
     Bu sözleri söylemediğini belirten Turgut Ç, Tanış Çadırın elindeki av tüfeğinden korktuğu için küfür içeren sözler söylediğini ifade etti.
     Ölen Çadırın av tüfeğiyle kendilerini tehdit ettiğini ileri süren Turgut Ç, Av tüfeğini bize doğru doğrulttu. Bende o anda kendimi kaybettim. Sonrasını hatırlamıyorum, pişmanım dedi.
     Mahkeme heyeti, Turgut Çnin akrabası olan Tanış Çadırı öldürdüğünü sabit görerek müebbet hapis cezası verdi. Heyet, cezayı önce suçun ağır tahrik altında işlendiği kanaatine vararak 18 yıla, daha sonra sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı 15 yıla indirdi.
     Turgut Çyi kavga sırasında İ.Çyi hayati tehlike arz edecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, Cumali Ç. ile Cengiz Çye de kasten adam öldürmeye ve hayati tehlike arz edecek şekilde yaralamaya azmettirmek suçundan 22şer yıl hapis cezası verdi.
     Diğer tutuklu sanıklar Abdurrahman Ç, Ramazan Ç. ile Mustafa Ç. hakkında ise beraat kararı verildi.
     Kayserinin Pınarbaşı ilçesinde 8 haneli bir mezraada ekin yangını sonrasında silahlı kavga çıkmış, kavgada 1 kişi ölmüş, 2 kişide ağır yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Esma Aygün
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kayserideki cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER