Kayserinin ihracatı arttı

Kayserinin ihracatı arttı -Temmuz ayındaki ihracat, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 3,5 arttı


KAYSERİ (A.A) - Kayseriden Temmuz ayında yapılan ihracatın, bir önceki aya göre yüzde 2,1, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 3,5 arttığı bildirildi.
     Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, Temmuz ayında üyeleri tarafından 102 ülke ve 2 serbest bölgeye 130,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.
     Temmuz ayındaki ihracat rakamının bir önceki aya oranla yüzde 2,1, geçen yılın aynı dönemine oranla da yüzde 3,5 arttığını ifade eden Boydak, İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya alıyor. Bu ay en çok ihraç edilen ürünler sırası ile demir, çelik, sac, iletken, maden, tekstil ve elektrikli ev aletleri oldu. HES Hacılar A.Ş, Boydak Dış Ticaret A.Ş ve Boyteks Tekstil A.Ş ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldı diye konuştu.
     Türkiyenin cari işlemler açığının kısmen de olsa aşağı doğru seyrettiğini dile getiren Boydak, şunları kaydetti:
     İhracat artış hızımızda bölgedeki gergin siyasi gelişmelerin ciddi rolü olduğunu düşünmekteyim. Özellikle ticaretimizi yoğun şekilde artırma eyleminde olduğumuz Suriye ve İran gibi ülkelerle ciddi düşüşler var. Geçen dönemde ihracatımızın ciddi anlamda düştüğü Mısıra ve Libyaya ihracat yapmanın sevincini yaşıyoruz. İhracatçılarımıza bu bölgeleri gözden kaçırmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyor, gelecek aylarda daha başarılı çalışmalar diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayserinin ihracatı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER