Kayseri, 12 Dev Adamı konuk edecek

Kayseri, 12 Dev Adamı konuk edecek -Türkiye-İtalya karşılaşması 5 Eylülde Kadır Has Kongre ve Spor Merkezinde oynanacak -7 bin 200 kapasiteli spor merkezi, bugüne kadar 7 ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Türk sporuna kazandırdığı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, (A) Milli Basketbol Takımının 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerinde İtalya ile oynayacağı maça ev sahipliği yapacak.
     Hizmete girdiği günden bu yana başta Dünya Basketbol Şampiyonası olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde, 5 Eylülde Türkiye ile İtalya arasında oynanacak maçın heyecanı yaşanacak.
     Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi 7 bin 200 koltuk kapasiteli. Basketbol Federasyonu yetkilileri, Kayserinin tercih edilmesinde salonun bu organizasyona hazır olmasının ve daha önceki uluslararası organizasyonlarda gösterilen başarının önemli rol oynadığını ifade ettiler.
    
     -Sporun merkezi olduk-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Kayseriye kazandırdıkları spor tesislerinin, kenti sporun merkezi haline getirdiğine işaret etti.
     Kentin takımlarının kendi liglerindeki maçlarını oynadığı tesislerde ulusal ve uluslararası birçok spor karşılaşması heyecanı da yaşandığını anımsatan Özhaseki, Ne zaman önemli bir karşılaşma veya organizasyon olsa ilk tercihlerden biri Kayseri oluyor. Tesislerin kalitesine ve organizasyondaki başarıya seyircinin büyük ilgi gösterip salonu doldurması da eklenince bu tercihin hiç de boş yere yapılmadığı ortaya çıkıyor. Bu da bizi oldukça sevindiriyor. 5 Eylülde oynanacak Türkiye-İtalya basketbol maçı için de şimdiden hemşehrilerimizi salona davet ediyorum dedi.
    
     -Merkezdeki önemli organizasyonlar-
    
     Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde düzenlenen ulusal ve uluslararası spor organizasyonlardan bazıları şöyle:
    
     12-14 Nisan 2008 Basketbol Bayanlar Türkiye Kupası 8li finalleri
    
     11-12 Temmuz 2009 Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Dörtlü Finali
     10 Ocak 2010 Basketbol Erkekler All Star Organizasyonu
     28 Ağustos-2 Eylül 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası
     21-30 Temmuz 2010 Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası
     9-13 Şubat 2011 Basketbol Erkekler Türkiye Kupası 8li finalleri
     12 Ekim 2011 Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Kayseri, 12 Dev Adamı konuk edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER