Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bayram tedbirleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bayram tedbirleri


KAYSERİ (A.A) - Kayseride belediyenin vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramını huzur içerisinde geçirebilmeleri ve herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bayram öncesinde ve bayram süresince ana arterler ile alışveriş merkezlerinde Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi beledisi zabıta ekipleri koordineli bir şekilde çalışarak 24 saat aralıksız denetim yapacak.
     Kurban Bayramı süresince açık alanlarda et çekimi ve sucuk yapımına izin verilmeyecek. Vatandaşlar zabıtayı ilgilendiren şikayetlerini Büyükşehir Belediyesinin 232 29 60, Kocasinan Belediyesinin 233 60 78 ve Melikgazi Belediyesinin 222 66 29 numaralı zabıta telefonlarına iletebilecekler.
    
     -Otobüs seferlerine bayram düzenlemesi-
    
     Bayram tatili süresince vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat bir şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde de düzenlemeler yapıldı.
     Buna göre, bayramın ilk günü saat 07.00de nöbetçi araçlarla başlayacak otobüs seferleri, saat 08.30dan itibaren, ikinci gün 07.00de nöbetçi araçlarla başlayacak olan seferler, 08.00den, üçüncü gün 06.00da nöbetçi araçlarla başlayacak seferler 07.30dan itibaren normal saatlerinde yolcu taşımaya devam edecek. Bayramın son günü ise 07.00de nöbetçi araçlar hizmet verirken 8.00den itibaren normal saatlerinde devam edecek.
    
     -Mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri-
    
     Ayrıca vatandaşların kabir ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.
     24 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek ücretsiz otobüs seferleri, sabah saat 09.00da Kiçikapıdaki Tacettin Veli Katlı Otoparkı karşısından başlayacak.
     Şehir Mezarlığındaki bütün giriş kapılarına uğrayacak otobüsler, seferlerini 16.00ya kadar kesintisiz sürdürecek.
     Mezarlık içerisinde hazır bulundurulacak araçlar da hasta, yaşlı ve özürlü vatandaşları, ziyaret edecekleri mezarların başına kadar ulaştıracak.
    
     -Su, elektrik ve doğalgazda 24 saat mesai-
    
     Bu arada KASKİ Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Civarı T.A.Ş Genel Müdürlüğü ile KAYSERİGAZ arıza ekipleri de vatandaşların su, elektrik ve doğal gaz şikayetlerini gidermek için 24 saat kesintisiz mesai yapacak.
     Vatandaşlar su arızaları için 185, elektrik arızaları için 186, doğal gaz arızaları için 187 numaralı telefonları arayabilecekler.
    
     -Ultrason ile gebelik muayenesi-
    
     Ayrıca 23-24 Ekim tarihlerinde kurban satış yerlerinde veteriner hekimler görev yapacak. Veteriner hekimler, dişi kurbanlıkları ultrason cihazları ile ücretsiz olarak gebelik muayenesinden geçirecek.
     Büyükşehir belediyesi, Kurban Bayramı süresince kurban kesim yerlerinde de veteriner hekim bulunduracak. Veteriner hekimler, isteyen vatandaşların kurbanlık hayvanlarını, ücretsiz olarak kontrol edecekler.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bayram tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER