Kayserigaz Genel Müdürü Bora:

Kayserigaz Genel Müdürü Bora: Doğalgaz kullanıcı sayısı arttıkça hava kirliliğinin periyodik bir biçimde azaldığı görülmektedir


KAYSERİ (A.A) - Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, doğalgaz kullanıcı sayısı arttıkça hava kirliliğinin periyodik bir biçimde azaldığının görüldüğünü belirtti.
     Bir televizyon kanalında yayınlanan Sektöre Bakış adlı programa katılan Bora, doğalgazın verimli ve güvenli kullanımı, Kayserigazın 2012 ve 2013 yatırımları ve şirketin hava kirliliği konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Kentin mücavir alanı içindeki yatırımlarını tamamladıklarını belirten Bora, bu aşamadan sonra şehrin büyümesine bağlı olarak yatırımların şekilleneceğini dile getirdi.
     Verimli ısınmaya da değinen Bora, şunları kaydetti:
     Verimli ısınma sağlamak için bina izolasyonu çok önemli. Radyatörlerin ön ve üstlerinin kapatılmaması, arkasına yansıtıcı konulması gerekiyor. Optimum sıcaklık belirlenip, kombi ayarları her daim aynı tutulmalı. Yakıcı cihazların ve bacaların bakımları düzenli yapılmalı. Bunlar doğalgaz faturalarında tasarruf sağlayacaktır.
     2004 yılından bu yana kentte doğalgazın yaygınlaşması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bora, şöyle devam etti:
     Doğalgaz kullanıcı sayısı arttıkça hava kirliliğinin periyodik bir biçimde azaldığı görülmektedir. Ancak 2012 yılı içerisinde bu azalışın durduğu ve partikül madde ve kükürtdioksit oranının yeniden yükselişe geçtiği belirlendi. Hava kirliliği oranlarındaki artışın önüne geçebilmek için Kayserigaz, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve diğer kamu kurum, kuruluşları ile ortak çalışma yürütüyor. Şirketimiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çevrenin yanı sıra, sanata, kültüre, eğitime katma değer sağlayan çalışmalar gerçekleştirdi. Yeni yılda da çevreyi koruma bilinci oluşturmak için faaliyetlere devam edeceğiz. Kayseriden aldığımızı Kayseriye geri verme bilinciyle sosyal sorumluluk faaliyetlerini artırarak sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayserigaz Genel Müdürü Bora: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER