KAYSOdan AGÜye ziyaret

KAYSOdan AGÜye ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanlık divanı ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan heyet, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlunu makamında ziyaret etti.
     İşadamlarını üniversitelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGÜ Sabuncuoğlu, bir ülkenin üniversitesinin sanayisinden kopuk olmasının mümkün olamayacağını dile getirerek, Ülkemizin en güçlü şehirlerinden olan Kayseride büyük hedefleri olan bir üniversitenin olması çok önemli bir olay. Bizde elimizden gelenin en iyisini yapıp sizlerinde katkısı ile Kayseri-ye ve Türkiyeye layık bir üniversiteyi oluşturacağız. Üniversitemiz büyüdükçe de Kayseri sanayisine büyük katkılar sağlayacaktır diye düşünüyorum şeklinde konuştu.
     KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, hem göreve yeni atanan Sabuncuoğlu-nu kutlamak, hem de üniversitemizin çalışmalarını yerinde görmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.
     AGÜnün vakıf destekli bir devlet üniversitesi olduğunu ifade eden Başkan Boydak, buradan sağlanacak bilgi birikimi ve desteklerle Kayseri sanayisine büyük katkılar sağlanacağını belirtti.
     Sabuncuoğlunun özellikle Bilkent Üniversitesinde sağladığı başarıları ve yaptığı bilimsel çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Başkan Boydak, şunları kaydetti:
     Kendilerinden bu başarılı çalışmalarının devamını burada da sürdürmelerini bekliyoruz. Tabi ki burada daha farklı sorumluluk makamındalar. İşadamlarımızın da destekleri ile üniversitemizin alt yapısı gayet güzel gidiyor. İnşallah bizde Kayseri Sanayi Odası olarak üyelerimiz ile birlikte üniversitemize katkılarımızı sürdüreceğiz. AGÜ tamamlandıktan sonra inanıyoruz ki Türkiye-nin ve bölgenin önemli bilim yuvalarından birisi haline gelecektir. Bu inancımızın bir göstergesi olarak ta maddi manevi her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber KAYSOdan AGÜye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER