Kaz Dağlarından Fenerbahçeye

Kaz Dağlarından Fenerbahçeye -Okul dönemini Çanakkalede, yazları ise Bayramiç ilçesindeki köyünde meyve kasası taşıyarak geçiren Fahir Arsoy, yaklaşık 6 yıl önce başladığı atletizmde önemli başarı grafiği yakaladı -Milli formayla


ÇANAKKALE (A.A) - Mehmet Bayer - Bayramiç ilçesinde, Kaz Dağları bölgesindeki Evciler köyünde dünyaya gelen, okul zamanlarını Çanakkalede, yazları köyünde meyve kasası taşıyarak geçiren Fahir Arsoy (17), yaklaşık 6 yıl önce başladığı atletizmde önemli bir başarı yakaladı.
     Milli formayla da çeşitli yarışmalarda pistlerde yer alan Arsoy, çok sevdiği Fenerbahçeye transfer oldu.
     Arsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Endüstri Meslek Lisesinin 12nci sınıfında eğitim gördüğünü, atletizme 6ncı sınıfta başladığını söyledi.
     Spora yeni başladığında atletizmi tam manasıyla kavrayamadığını, antrenörü Vijdan Berberoğlunun kendisine bu konuda her türlü desteği verdiğini dile getiren Arsoy, hocasının her gün kendisini antrenmanlara çağırdığını bildirdi.
     Genç atlet, 7nci sınıfın yaz tatilinde İzmirde düzenlenen Türkiye Salon Şampiyonasında 3 kategoride katıldığı yarışmaların hepsinde birincilik kazandığını belirterek, Ama hala bu işin önemini kavrayamamıştım. Sağ olsun antrenörüm bu sporu yapmam için beni her gün aradı dedi.
     Özellikle yaz tatillerinde antrenmanlardan kaçıp, ailesinin yaşadığı Evciler köyüne gittiğini anlatan Arsoy, Köyümüz, Kaz Dağları sınırları içinde. Genelde geçim kaynağı meyvecilik. Bizim de meyve bahçelerimiz var. Yaz tatillerinde köye gidip, kiraz, elma, şeftali topluyordum. Köyü seviyordum, bu işler de hoşuma gidiyordu. Çanakkaleye alışamamıştım diye konuştu.
     Antrenörünün ısrarıyla tekrar antrenmanlara başladığını anlatan Arsoy, şöyle konuştu:
     Bir süre sonra atletizmden zevk almaya başladım. Türkiye çapında dereceler kazanmaya başlayınca, atletizmde kendimi ifade edebileceğimi anladım. Yarışmalardan gururla döndüm. Daha da bağlandım bu spora. Bir süre sonra yavaş yavaş kendime hedefler koymaya başladım. Mesela ilk hedefim milli takıma girebilmekti ve bunu başardım. Milli takım sporcusu olarak Trabzonda yapılan uluslararası bir turnuvada 100 metrede 4üncü, 200 metrede 2nci oldum. Bu turnuvanın Ukraynada düzenlenen ayağında ise 100 metrede 3, 200 metrede 2nciliği kazandım. Yıldızlar kategorisinde mücadele ediyorum. Ancak yıldız olmama rağmen gençler kategorisinde de milli takıma seçildim. Eskişehirde düzenlenen Gençler Balkan Şampiyonasında 4x100 bayrakta yarıştım. Türkiye bugüne kadar bu turnuvada Yunanistanı hiç geçememişti, birinciliği yoktu. İlk defa Yunanistanı geçip şampiyon olduk.
     Başarılı atlet Fahri Arsoy, ikinci hayalini de milli takımın ardından Fenerbahçede forma giymek olduğunu söyledi.
     Fenerbahçeyi çok seviyorum diyen Arsoy, o nedenle daha çok çalıştığını ifade etti.
     Arsoy, antrenörünün de büyük desteğiyle her gün çalışıp, hayalini kurduğu Fenerbahçeye transfer olduğunu ifade ederek, Şu anki hedefim Fenerbahçe formasıyla Avrupa Şampiyonasında derece yapıp, Türkiye ve kulübümün adını daha fazla duyurmak dedi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kaz Dağlarından Fenerbahçeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER