Kemerde atıklar, geri dönüşüm kafeslerine atılacak

Kemerde atıklar, geri dönüşüm kafeslerine atılacak


ANTALYA (A.A) - Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Kemerde kağıt, karton, plastik, metal ve cam gibi geri dönüşüm atıklarını toplamak için kafesler yerleştirdi.
     Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, yaptığı açıklamada, geri dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla ilçede bazı noktalara geri dönüşüm kafesleri koyduklarını bildirdi.
     Vatandaşların günlük hayatta kullanılan ürünlerin boş ambalajlarını, kağıt, karton, plastik, metal, cam ve kompozit gibi atıklarını kafeslere atmalarını isteyen Üras, bu tür atıkların, fiziksel, kimyasal ve biyolojik yöntemlerle yeniden ekonomiye kazandırılacağını kaydetti.
     Geri dönüşüme kazandırılacak her bir atığın Kemere katkı sağlayacağına işaret eden Üras, Unutulmamalıdır ki doğal kaynaklar sınırlıdır ve yaşamın sürdürülebilmesi için bu kaynakların verimli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu tür ayrıştırmalar bugünü değil geleceğimizi kurtaracak. Bu proje ile Kemer kazanacak, çevremiz daha temiz olacak dedi.
     Geri kazanılan her 1 ton atık kağıt ile 17 ağacın kesilmesinin önlendiğini ifade eden Üras, tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Kemerde atıklar, geri dönüşüm kafeslerine atılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER