Kendisi küçük ama yüreği çok büyük

Kendisi küçük ama yüreği çok büyük -Konyada engelliler için mavi kapak toplamaya karar verdiğinde nasıl olsa vazgeçer diye düşünülen 8 yaşındaki İlayda, kararlılığıyla herkese örnek oldu -Çevresindekilerin de desteğiyle 20 bin kap


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada engelliler için mavi kapak toplamaya karar verdiğinde kendisini vazgeçirmeye çalışanlara kulak tıkayarak, zamanla herkesin desteğini almayı başaran 8 yaşındaki kız, herkese örnek olacak bir iş başardı.
     İlköğretim 3. sınıf öğrencisi İlayda Harman, engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması için yürütülen kampanya kapsamında topladığı 20 bin mavi kapağı Türkiye Beyazay Derneği Konya Şubesine teslim etti.
     Küçük kıza, örnek davranışından dolayı dernek tarafından çeşitli hediyeler verildi.
     İlayda Harman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir televizyon programını izledikten sonra kampanyadan haberdar olduğunu ve engellilerin durumundan çok etkilendiğini söyledi.
     Bunun üzerine kapak toplamaya karar verdiğini belirten Harman, sabah saatlerinde sokağa çıkmaya başlayınca ailesinin başına bir şey geleceği düşüncesiyle çok korktuğunu ifade etti.
    
     -Nasıl olsa vazgeçer diye düşündüler-
    
     Ancak kendisinin kararından vazgeçmediğini dile getiren Harman, şunları kaydetti:
     Sokak sokak gezdim. Çevremdekiler olaya Nasıl olsa vazgeçer gözüyle baktılar. Babam, kızım kapak toplama, ben sana tekerlekli sandalye parası vereyim dedi ama yine de kabul etmedim. Benim vazgeçmeyeceğimi gören başta ailem, sonra komşularımız, akrabalarımız ve okul arkadaşlarımın desteğiyle 20 bin kapak topladım. Ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Engellilerin durumuna çok üzüldüm. Bizim gibi dışarıya çıkmalarını istiyorum. Evlerinde tutsak kalmasınlar. Bir gün herkes engelli olabilir.
     Anne Kezban Harman ise herkese örnek bir davranış sergileyen kızıyla gurur duyduğunu söyledi.
    
     -Küçük kız herkesi etkiledi-
    
     Türkiye Beyazay Derneği Konya Şube Başkanı Aysel Akar ise İlaydanın başlattığı küçük bir kıvılcımla çevresinde herkesi kapak toplamaya sevk ettiğini anlattı. Akar, İlayda gibi çocuklar olduktan sonra engellilerin hiçbir zaman unutulmayacağına dikkati çekti.
     Akar, Öyle ki İlaydanın ilk başlarda kapak toplamaktan vazgeçeceği düşünülmüş. Ama o kararlı bir şekilde ilerlemiş. Sonra herkesin desteğini almış. Şimdi İlaydadan etkilenen ağabeyi de engellilere bir şey alabilmek için işe girmiş. Bu çok güzel bir durum. Gerçekten İlayda kendisi küçük olabilir ama yüreği çok büyük bir kız çocuğu diye konuştu.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Kendisi küçük ama yüreği çok büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER